Film

Napoleon izgleda maestralno u novom trejleru filma

Foto: YouTube printscreen

Foto: YouTube printscreen

Sledećeg meseca, 23. novembra, u domaće bioskope napokon stiže dugo očekivani istorijski spektakl o usponu i padu jedne od najvažnijih istorijskih ličnosti – Napoleona Bonaparte. Prema brojnim istoričarima bio je državni inovator i vojni genije, kontroverzni tiranin i beskrupulozni diktator, ali niko ne može da porekne uticaj koji je Napoleon imao na istoriju Evrope.

O Napoleonu na velikom platnu su maštali Stenli Kjubrik i Stiven Spilberg, ali je to je na kraju pošlo za rukom jednom od najuspešnijih filmskih reditelja svih vremena – Ridliju Skotu. Nakon što je pogledao Hoakina Finiksa u Džokeru (2019.) znao da je pronašao poslednji deo slagalice kako bi ova epska priča napokon zaživela na velikom ekranu!

Film prati Napoleonov uspon do carske moći kroz njegovu turbulentnu vezu s njegovom voljenom caricom Žozefinom, vizionarske ratne kampanje i okrutne taktike protiv političkih neprijatelja…

Drugi trejler filma pokazuje koliko je Ridli Skot bio ambiciozan prilikom snimanja prizora pobune, krunisanja i brojnih bitaka. Skot nam vešto daje uvid u nestabilnu, nesvakidašnju ličnost čoveka koji se ni iz čega uzdigao i postao car.

Kontroverznu ličnost uspeo je da dočara Oskarovac Hoakin Finiks (Gladijator, Znakovi, Walk the Line, Her, Joker), dok njegovu dragu Žozefinu glumi Vanesa Kirbi (filmski serijali Nemoguća misija, Brzi i žestoki, serija Kruna). Scenario potpisuje proslavljeni Dejvid Skarpa.

Veličanstveni filmski spektakl Napoleon u bioskope stiže 23. novembra, a do tad uživajte u novom trejleru.