Hronika

Još jedan slučaj nasilja u školama: Napadnut profesor Tehničke škole u Kostolcu

Foto: Envato elements

Foto: Envato elements

Profesor Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Kostolcu napadnut je u četvrtak 19. oktobra u školi od strane trojice muškaraca, potvrđeno je za Boom93 iz Policijske uprave Požarevac.

„Juče oko 13,30 časova u srednjoj školi „Nikola Tesla“ u Kostolcu napadnut je profesor (1966) ove škole. Službenici su postupali u ovom slučaju i isti je predat Osnovnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje“, rečeno je iz Policijske uprave.

Potvrdu smo dobili iz Osnovnog javnog tužilaštva, a rečeno je da je osobama koje su napale profesora određeno zadržavanje.

„Otac i dvojica sinova su zadržani zbog nasilničkog ponašanja. Oni su u Tehničkoj školi u Kostolcu vršili nasilje nad profesorom koji je zadobio povrede. Sutra će biti ispitani pred osnovnim javnim tužiocem“, rečeno je iz ovog tužilaštva.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje, profesor je zbrinut u Opštoj bolnici Požarevac.

Ovo je još jedan u nizu slučajeva nasilja nad prosvetnim radnicima. Podsetimo prošle godine učenici škole u Trsteniku izmakli su stolicu profesorki engleskog, nakon čega su prosvetni radnici u više gradova, kao i u Požarevcu, održali protest.

Boom93 nedavno je sproveo anketu  „Kakav je položaj prosvetnih radnika u društvu?”. Rezultati su pokazali da sugrađani smatraju da je položaj prosvetnih radnika u našem društvu nepovoljan. Naime, smatraju da zanimanje prosvetnog radnika nije dovoljno cenjeno i da prosvetne radnike učenici, ali i njihovi roditelji ne uvažavaju dovoljno. Međutim, isto tako većinom smatraju da se ni sami prosvetni radnici ne bore dovoljno za svoja prava.