Društvo

Postavljeni semafori na raskrsnici na kojoj su česte saobraćajne nezgode (FOTO+VIDEO)

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Postavljanje semaforske signalizacije na raskrsnici ulica Dunavska, Nemanjina i Jug Bogdanova je završeno, a semafori na ovoj lokaciji u gradu u funkciji su od prošle nedelje.

Izvođenje radova na postavljanju semaforske signalizacije na raskrsnici ulica Nemanjine, Dunavske i Jug Bogdanove predviđeno je programom za rad saveta za bezbednost saobraćaja za 2023. godinu.

Kako je Boom93 ranije pisao, od naplaćenih saobraćajnih kazni, 30 odsto sredstava usmerava se u gradski budžet, a ova sredstva Savet za bezbednost saobraćaja koristi za projekte koji za cilj imaju povećanje bezbednosti u saobraćaju u gradu.

FOTO: Boom93/S.Lisac

Ova raskrsnica je u prethodnom periodu bila problematična, jer je na ovom mestu često dolazilo do saobraćajnih nezgoda u kojima su pojedini sugrađani bili povređeni, a neki su i stradali.

Radovi su podrazumevali isporuku i ugradnju oznaka od putarske boje, isporuku i ugradnju saobraćajnih znakova, montažu i demontažu demarkacija, postavljanje svetlosne signalizacije, građevinske radove u okviru postavljanja svetlosne signalizacije, isporuku i ugradnja spoljne opreme.

FOTO: Boom93/S.Lisac

Podsetimo, sredinom januara ove godine poginuo je biciklista, star oko 70 godina, kada je na njega naleteo automobil marke BMW koji se kretao Dunavskom ulicom iz pravca Zabele ka Nemanjinoj.

Sugrađanin koji živi u blizini rekao je da ovom ulicom često automobili „divljaju“.

FOTO: Boom93/S.Lisac

Niko više ne vodi računa. Promenjen je saobraćajni znak, više nije sa prvenstvom. U ovoj ulici je znak STOP i u Nemanjinoj je znak STOP. Niko odavde više ne gleda u to, vozači iz pravca Nemanjine imaju prednost. Ovo kao da niko nije polagao – pravilo desne strane, kad imaš dva ista znaka, pravilo desne strane. Ovde se zaleću, tamo izleću.

Postavljanje semafora na ovoj raskrsnici za cilj imaj povećanje bezbednosti u saobraćaju u gradu.

FOTO: Boom93/S.Lisac