Politika

Vučić: Vulin nije bio ruski agent

FOTO: Boom93/ S.Lisac

FOTO: Boom93/ S.Lisac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razume reakciju Aleksandra Vulina koji je podneo ostavku na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije i da je od prvog dana kada je došao na tu funkciju bilo pritisaka.

„Aleksandar Vulin mi je i drug i neko sa kim sam proveo mnogo vremena. Razumem njegovu reakciju. Nije otišla njegova glava, ili niti šta slično. Postojali su pritisci od početka, od kada je on došao na dužnost. Od prvog dana je to postojalo, ali mi to nismo menjali, ali on odlično zna kako se to kreće, kakve su posledice bile i kakve bi posledice mogle da budu“, rekao je Vučić.

On je na televiziji Pink izrazio zahvalnost Vulinu na doprinosu u očuvanju bezbednosti Srbije i tome što je Srbija samostalna i nezavisna.

Kako je rekao, raduje se saradnji sa njim i u budućnosti. Vučić je rekao da Aleksandar Vulin nije ničiji agent, te da nije ni agent Ruske Federacije.

„Aleksandar Vulin nikada nije bio ruski agent. Da li je više voleo Rusiju od SAD, Engleza ili Nemaca, nema sumnje, on se time ponosi, ali da je radio za nekog drugog osim za Srbiju, reč je o notornoj laži“, poručio je Vučić.