Politika

Ko su kandidati za narodne poslanike iz Požarevca i okruga?

Marko Veljković/Boom93/Arhivska fotografija

Marko Veljković/Boom93/Arhivska fotografija

Republička izborna komisija do sada je proglasila četiri izborne liste za predstojeće izbore za poslanike Narodne skupštine 17. decembra.

Prva izborna lista koja je proglašena je lista Srpske napredne stranke pod nazivom „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, na kojoj se nalazi 250 kandidata za narodne poslanike.

Na listi i 7 kandidata iz Požarevca i okruga

Na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ nalazi se i sedam kandidata iz Braničevskog okruga. Najbolje rangirani kandidat za poslanika na listi je dosadašnja narodna poslanica iz Požarevca, Ana Miljanić. Ona se nalazi na 38. mestu. Na 78. poziciji na listi SNS-a je Veroljub Arsić, koji je takođe narodni poslanik iz prethodnog saziva.

Doktor medicine Ivan Rajičić, doskorašnji predsednik opštine Kučevo, nalazi se na 128. mestu, dok je vaspitačica iz Velikog Gradišta, Nataša Ivanović na 131. poziciji. Na 177. mestu na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ je Vladimir Štrbac, advokat iz Velikog Gradišta, a na 203. mestu je Saša Ilić, master geograf iz Žagubice. Pri kraju liste, na 246. poziciji je Dragan Stanojević, penzioner iz Požarevca.

Druga izborna lista za narodne poslanike koja je proglašena je lista „Ivica Dačić – Premijer Srbije“.

Ko su kandidati za poslanika sa teritorije Braničevskog okuga?

Na listi Socijalističke partije Srbije nalazi se i šest kandidata za poslanike iz Braničevskog okruga. Najbolje rangirani kandidat je Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića, koji se nalazi na visokom 3. mestu. Na 49. mestu liste je Srećko Bosić, specijalista opšte hirurgije iz Požarevca, dok je na 99. mestu Filip Novaković, ekonomista iz Petrovca na Mlavi. Irena Ajdačić, inženjer elektrotehnike iz Kostolca nalazi se na 103. mestu. Na 108. poziciji na ovoj listi nalazi se Solfina Jovanović, profesorka iz Velikog Gradišta, a Dragan Mitić, pravnik iz Malog Crnića je na 229. mestu.

Za predstojeće parlamentarne izbore RIK je proglasio i listu „dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, na kojoj se nalaze četiri kandidata iz Požarevca i Braničevskog okruga.

Na 38. mestu ove liste je Saša Ivanović, ekonomista iz Velikog Gradišta, koji je ujedno i najbolje rangirani kandidat iz Braničevskog okruga. Nakon njega, na 57. poziciji nalazi se Snježana Bunić, administrativni radnik iz Požarevca, dok se Ivan Panić, ekonomista iz Petrovca na Mlavi nalazi na 166. mestu. Na 177. mestu nalazi se Maja Jovanović, ekonomski tehničar iz Velikog Gradišta.

Četvrta lista koja je proglašena za predstojeće izbore je lista „MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENКOVSКI – BOŠКO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OКUPLJANJE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“.

Na ovoj listi je deset kandidata za poslanike iz grada i okruga. Najbolju poziciju na listi ima Natalija Lazić, medicinska sestra iz Velikog Gradišta koja se nalazi na 63. mestu. Dragan Jović, ekonomista iz Požarevca je na 104. mestu, dok se na 143. poziciji nalazi Slađan Miljković, poljoprivrednik iz Kučeva. Ivana Ilić, strukovni kozmetičar iz Požarevca je na 145. mestu, a Milan Jovanović, preduzetnik iz Golupca je na 164. mestu. Katarina Mirčetić, inženjer šumarstva iz Požarevca našla se na 178. mestu. Na 186. mestu je Momir Zdravković inženjer telekomunikacija iz Petrovca na Mlavi. Još jedan kandidat iz Petrovca na Mlavi je na ovoj listi. Na 198 mestu je Žaklina Dražilović, ekonomista. Pri dnu liste se našla Aleksandra Milanović, ekonomista iz Požarevca na 228. mestu, dok se na samom dnu na 247. mestu našao Ivan Andrejić, mašinski tehničar iz Požarevca.

Građane Srbije očekuju parlamentarni izbori 17. decembra.