Društvo

Nagrada za najlepše dvorište otišla u Kostolac

FOTO: Reč naroda

FOTO: Reč naroda

Dodeljene su nagrade u okviru ovogodišnjeg konkursa „Najlepše dvorište“ u organizaciji Novinske kuće „Reč Naroda“ i JKP „Komunalne službe“ Požarevac. Pobednik ovogodišnjeg konkursa je Slavica Konrad iz Kostolca.

Desetu godinu zaredom, Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ Požarevac i medijska kuća „Reč Naroda“, nagradili su najuređenija dvorišta u Braničevskom okrugu.

Prvo mesto pripalo je Slavici Konrad iz Kostolca, koja po mišljenju žirija ima skladno ukomponovane elemente biljaka sa drvenastim vrstama.

FOTO: Reč naroda

Drugo Tamari Ćirić iz Ostrova koja po mišljenju žirija ima brižljivo negovani travnjak na kom su skladno raspoređeni dekorativni elementi.

FOTO: Reč naroda

Treće mesto za najlepše dvorište pripalo je Prvoslavu i Prvki Antonijević iz Petke. Posebne pohvale dobili su stanari iz stambene zajednice u Kninskoj ulici u Požarevcu i Biljana Kostić iz Toplovnika.

FOTO: Reč naroda

Okupljenima se u ime organizatora ovog konkursa obratila i Andrijana Maksimović, direktorka NIPD „Reč naroda“.

„Cilj nam je da podstaknemo što više sugrađana da slede vaš primer, da uređuju svoja dvorišta, a posebno balkone i prostor oko stambenih zajednica. To bi naš grad učinilo još lepšim. Takođe, na taj način sekdoprinosi edukaciji mlađih generacija. Verujemo da je vrlo važno da ih od ranog uzrasta naučimo tome koliko je lepše sa zelenolom“, navela je Maksimović.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Podršku u realizaciji akcije pružio je Grad Požarevac. Zamenik gradonačelnika Predrag Mijatović je istakao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava ovu akciju kako bi grad bio još lepši.

Slavica Konrad iz Kostolca, ovogodišnja pobednica konkursa istakla je da je nagradu dobila zahvaljujući podršci i pomoći porodice koja joj pomaže u uređivanju dvorišta.

Pobednicima su uručene pohvalnice, pretplata na novine „Reč naroda“ i novčane nagrade u iznosu od 5.000 dinara za treće mesto, 7.000 za drugo i 10.000 dinara za prvonagrađeno dvorište.