Politika

Četiri kandidata iz okruga na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Republička izborna komisija proglasila je juče sedmu izbornu listu za parlamentarne izbore 17. decembra.

Lista nosi naziv „Srbija protiv nasilja – Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak – Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Novo lice Srbije), a na njoj su se našla i četiri kandidata iz Braničevskog okruga.

Najbolje rangiran na ovoj listi je advokat iz Požarevca, Goran Petrović, koji se nalazi na 17. mestu.

Na listi su se našla još tri kandidata iz tri opštine okruga. Na 105. poziciji nalazi se Dragana Vučković, doktor specijalista interne medicine iz Petrovca na Mlavi, dok je na 107. mestu Živoslav Lazić, iz Velikog Gradišta, diplomirani socijalni radnik. Poslednji kadidat iz okruga na ovoj listi je Goran Dačić, privatni preduzetnik iz Malog Crnića koji se nalazi na 132. poziciji.

Podsetimo, Republička izborna komisija do sada je proglasila sedam izbornih lista za predstojeće parlamentarne izbore, od koji se na šest nalaze i kandidati za poslanike iz Požarevca i Braničevskog okruga.

Najviše kandidata našlo se na listi „MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENКOVSКI – BOŠКO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OКUPLJANJE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“, na kojoj ih je deset.