Društvo

Dodeljene nagrade prosvetnim radnicima: Povelja za životno delo profesoru matematike

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Dodelom zahvalnica i povelja obeležen je Dan radnika u obrazovanju. Nagrađeno je ukupno 16 prosvetnih radnika i dodeljena je Povelja za životno delo Ljubomiru Milenkoviću, nastavniku matematike u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Sonja Marinković“.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice organizacijama koje su van nastavnog sistema, a dali su svoj doprinos u razvoju obrazovanja.

Prisutnim prosvetnim radnicima njihov dan je čestitao gradonačelnik Saša Pavlović koji je rekao dase vrednost prosvetnog radnika ne meri količinom informacija koje izrekne, već količinom znatiželje koju kod učenika podstakne.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

„Vrhunska veština učitelja jeste da učini da i sami učenici na časovima pokušaju da gradivo dopune, oplemene, pa i ako hoćete – dovedu u pitanje. Izazvati na raspravu mlade ljude o lekcijama kojima ih podučavate siguran je put ka stvaranju sjajnih umova koji menjaju svet“, naveo je Pavlović.

On je dodao da će Grad Požarevac u skladu sa svojim mogućnostima i ingerencijama činiti sve da se stanje u prosveti još više unapredi, a prvenstveno status prosvetnih radnika u društvu.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

U ime nagrađenih obratio se Ljubomir Milenković, nastavnik matematike u Poljoprivrednoj školi, koji je rekao da nagrada za životno delo u prosveti ne predstavlja samo priznanje za dugogodišnji rad i predanost, već je simbol trajnog doprinosa obrazovanju i društvu.

„Nijedan pojedinac ne dolazi do ovog priznanja samostalno, pa bih želeo da zahvalim svima sa kojima sam kroz mnoge godine rada u prosveti delio izazov, radosti i uspehe. Ova nagrada pripada svima koji su prihvatili moje ideje, podržavali me i podsticali da iste ostvarim. Ova nagrada je meni priznanje za dosadašnji rad, a verujem da će biti i podstrek svim prosvetnim radnicima da u budućnosti daju svoj maksimum na obrazovanju i vaspitanju mladih“, naveo je Milenković.

Nagrađenim prosvetnim radnicima pored zahvalnica dodeljene su i nagrade u iznosu od 30.000 dinara, dok novčana nagrada uz Povelju za životno delo iznosi 50.000 dinara.

Zahvalnice organizacijama koje su van nastavno-obrazovnog rada dali izuzetan doprinos u postizanju ukupnih rezultata u oblasti obrazovanja dodeljene su kompaniji „Minel-Enim“, d.o.o. iz Smedereva i Regionalnoj privrednoj komori.

FOTO: Boom93/N.Stojićević