Društvo

Grad raspisao konkurs: Stipendije za 85 studenata

FOTO: Boom93/N.Stojićević
arhivska fotografija

FOTO: Boom93/N.Stojićević arhivska fotografija

Gradsko veće Grada Požarevca raspisalo je konkurs za dodelu 85 stipendija za studente sa teritorije Grada Požarevca.  

Prijavljivanje je za desetomesečni period od oktobra 2023. godine do 30. juna 2024. godine, gde će biti uključen i septembar 2024. godine.

Na konkursu koji je raspisao grad, za stipendije će moći da se prijavi 85 studenata, od čega je 79 akademaca na osnovnim studijama, a njih 6 koji su na studijama II i III stepena. Prema konkursu koji se može pronaći i na internet portalu grada Požarevca, broj stipendija utvrđen je prema raspoloživim sredstvima u budžetu za tekuću godinu.

Kada je reč o kriterijumima za dodelu, u obzir će se uzimati godina studija i postignuti uspeh tokom studija. Prvih 79 stipendija biće dodeljeno studentima deficitarnih zanimanja, pa tako potencijalni stipendisti najpre mogu da postanu studenti farmacije, mašinstva, arhitekture, medicine, stomatologije ili inženjer građevinarstva. Međutim, mesta ima i za studenta agronomije, geodezije, ali i solo pevanja.

Budući stipendisti u obavezi su da studiraju na državnom fakultetu, da su na budžetu, ali i da imaju najmanju prosečnu ocenu 7,50 tokom studija. Zainteresovani studenti će se “nadmetati” za stipendiju u visini od 10.000 dinara mesečno, a rok prijave je 15 dana od objavljivanja konkursa u lokalnom nedeljniku “Reč naroda”.