Društvo

Još 12 podzemnih kontejnera

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

JKP „Komunalne službe“ kupilo je još 12 podzemnih kontejnera koji će biti ugrađeni na još par lokacija u gradu. Ugovor je dodeljen firmi „Eco signal“ iz Beograda.

Procenjena vrednost javne nabavke za podzemne kontejnere iznosila je 10 miliona dinara. Kao jedinom ponuđaču nabavke, firmi Eco signal dodeljen je ugovor na iznos od 9.1 miliona dinara sa PDV-om.

Podzemni kontejneri biće postavljeni u ulici 15.oktobra. Direktor komunalnog, Marko Marjanović rekao je za Boom 93 da je ta lokacija jedna od kritičnijih po pitanju količine smeća, jer ima puno stanova, a nedovoljno mesta za obične kontejnere.
Mi u toj ulici na dnevnom nivou iznosimo smeće dva puta dnevno svaki dan, što je previše. Podzemne kontejnere ćemo prazniti 3 do 4 puta nedeljno, zavisi od toga koliko će biti puni. Elegantni su, lepi, pristupačni, nije moguće preturati po smeću, vetar neće raznositi đubre i kese po parku i ne oseća se smrad.

Marjanović dodaje da su građani zadovoljni kontejnerima koji su u prethodnom periodu postavljeni, ukupno 24 u Požarevcu i Kostolcu na više lokacija.
Prezadovoljni su,imamo mnogo veliku potražnju, molbe, traze dosta, ali za sada jednostavno nemamo finansijskih mogućnosti da podzemne kontejnere postavimo po celom gradu.“

Grad Požarevac godinama unazad ima probleme sa odlaganjem smeća, posebno u centru grada u stambenim blokovima gde se smeće stalno rasipa a prostor oko kontejnera uglavnom izgleda neuslovno, a psi i mačke raznose smeće, a pritom se pored smeća raznose i neprijatni mirisi.