Društvo

Danas nigde bez kišobrana, biće padavina tokom celog dana

FOTO: J. Jacić

FOTO: J. Jacić

U Srbiji danas kišovito, a biće nam potrebna i nešto toplija garderoba jer nas očekuje zahlađenje. Zbog obilnih padavina i jakog vetra, na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm.

Serija ciklona se izemšta preko severa Evrope. Jedan od tih sistam se uputio ka Balkanu, i odneo nam oblake i vlagu.

Kiše trenutno ima u Vojvodini, u Beogradu, i u centralim predelima, dok je na jugu zemlje još uvek suvo i oblačno. Kiša će tokom dana zahvatati celu zemlji, a padavine će biti obilnije posle podne.

U provm delu dana će dauvti jak jugoistočni vetar, naročito u košavskom području, dok će posle podne vetar okrenuti svoj smer na severni, i doneće nam jako zahladjenje praćeno snegom u brdsko planinskim predelima. Danas tokom dana na severu Srbije hladnije, maksimlana oko 10 stepeni, na jugu toplije, do 15.

Dani vikenda nas uvode u kratki period zime! Očekuje nas jako i naglo zahlađenje. Temperatura će biti ispod 10 stepeni u celoj Srbiji i u većini mesta će padati kiša. Na planinama očekujemo sneg i jak vetar, odnosno vejavicu.

Zbog zahladjenja je moguća susnežica i u nižim predelima na jugozapadu Srbije. U nedelju sledi razvedravanje, u ponedeljak porast temperature, maksimalna ponovo do 15 stepeni.