Politika

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ započela predizbornu kampanju

Foto: Mitar Nikolić

Foto: Mitar Nikolić

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ sinoć je u Požarevcu zvanično započela predizbornu kampanju za parlamentarne izbore 17. decembra, povodom čega je organizovana konferencija za medije.

Kako je na konferenciji za medije rekao Vladan Andrić, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Požarevac, kampanja će se voditi na otvorenom, a ne zatvorenom prostoru kao do sada. Sa građanima će razgovarati na prometnim mestima.

„Ono što je značajno za ovaj grad jeste da Požarevac posle 11 godina ima kandidata na izbornoj listi ’Srbija protiv nasilja’. To je Goran Petrović. On će posle toliko dugo godina biti prvi opozicioni poslanik u novom sazivu Narodne skupštine“, rekao je Andrić. 

Goran Petrović je potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Požarevac nije jedan od gradova u kojima će biti održani i lokalni izbori. Kao najverovatniji razlog toga, Andrić navodi istraživanja koja je, kako kaže, vršila jedna nezavisna agencija, ali i sama Srpska napredna stranka, a koja pokazuju da je SNS daleko od toga da samostalno formira vlast. Prema njegovim rečima, ankete koje su sproveli stranački aktivisti SNS pokazale su da su u odnosu na prošle izbore uskraćeni za podršku jedne trećine sigurnih glasova.

Predsednik GO Stranke slobode i pravde Vladan Milosavljević pozvao je građane da glasaju za listu „Srbija protiv nasilja“, pod rednim brojem 7. 

„Na predstojećim izborima, glasajući za listu pod rednim brojem 7, glasamo za promenu sistema koji je ukinuo demokratiju, koji je razorio institucije, koji je uveo javnu promociju nasilja, koji je kriminal i korupciju postavio kao model za uspeh u životu. Glasamo za sigurnost, stabilnost i izvesnost svakog građanina. Glasamo za Srbiju bez nasilja“, naveo je Milosavljević. 

Milosavljević je rekao da je situacija sa kontrolorima ista kao i sa potpisima, koje su skupili brzo i u velikom broju, te da će „Srbija protiv nasilja“ u Požarevcu imati kontrolore na svim biračkim mestima.

On je takođe naveo da je, prema kalendaru predizborne kampanje, 11. decembra predviđen javni skup ove koalicije u Požarevcu. 

Na konferenciji se obratila i Dragana Spasojević, poverenica Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije.

„Svi se srećemo sa time da su nam oduzeta osnovna ljudska prava, da nam je oduzeto na dostojanstvo i pravo na rad i pristojnu zaradu. Srpska napredna stranka je u celoj Srbiji, tako i u Požarevcu došla u situaciju da je zamenila Nacionalnu službu za zapošljavanje. Mi se sa tim svakodnevno susrećemo. Nemamo više vremena. Nema nazad. Moramo napred i možemo napred. Druga budućnost za nas i naša buduća pokolenja ne postoji. Moramo da izaberemo samo ispravnu, pravu budućnost“, rekla je Spasojević. 

Podsetimo, koaliciju „Srbija protiv nasilja“ čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Zeleno-levi front, stranka Srbija centar (SRCE), stranka Zajedno, Pokret slobodnih građana, Rumunska partija i pokret Novo lice Srbije.

Foto: Mitar Nikolić