Društvo

Blokada saobraćaja i dalje traje: Kada će automobili moći da prođu magistralom?

Blokada saobraćaja na magistrali ka Velikom Gradištu koja je počela u 11,30 časova i dalje traje, a kako Boom93 saznaje, vozila neće biti propuštana još dva sata.

"Blokada saobraćaja danas će trajati do 17 časova kada ćemo se skloniti, jer pada mrak. Sa blokadom nastavljamo sutra u 9 časova", navodi za Boom93,  Aleksandar Milovanović, jedan od podpredsednika Udruženja "Stig".

Kako dodaje, blokada koja je u planu za sutra, biće poput današnje bez pauza i propuštanja automobila.

Podsetimo, poljoprivrednici Udruženja "Stig" danas su blokirali saobraćaj kod kafane "Kum" na magistralnom putu ka Veliko Gradištu, a blokada koja je započela u 11,30 trajaće do 17 časova.

Kako je jutros rečeno za naš medij, poljoprivrednici su od Ministarstva poljoprivrede dobili poziv za razgovore, ali su na isti odgovorili svojim zahtevima.

"Mi smo na njihov mail koji nam je stigao uzvratili svojim zahtevima bez kojih ne bismo ušli u pregovore, tako da sada očekujemo njihov odgovor. Ukoliko odgovor bude pozitivan i mi ćemo popustiti sa blokadom saobraćaja, ali za sada ostajemo ovde", rekao je Milovanović.

Poljoprivrednici su Ministarstvu u odgovoru na poziv izneli tri zahteva, bez čijeg ispunjenja ne žele da uđu u pregovore, a to su, plavi dizel bez akciza, uređenje tržišta prometa i robne berze i da sastanak bude otvoren za medije.