Društvo

EPS: Svi računi za struju su u Pošti, očekujemo da stignu do građana na vreme za popust

ilustracija/pixabay

ilustracija/pixabay

Izvršni direktor snabdevanja u Elektroprivredi Srbije (EPS) Radovan Stanić izjavio je danas za RTS da je uveren da će, i pored toga što su radnici Pošte Srbije bili u štrajku, računi za struju za oktobar stići na vreme i da će građani ostvariti popust od pet odsto za redovno plaćanje.

„Danas je 21. novembar, rok za plaćanje je 28. Mi očekujemo da će najveći broj naših građana biti u prilici da svoje račune plati na vreme i ostvari popust od pet odsto koji je omogućen za redovno plaćanje“, dodao je Stanić.

Stanić kaže da je EPS sve račune predao Pošti na podelu.

„Mi zaista očekujemo da će svi kupci u roku za plaćanje dobiti svoj račun. Bez obzira na to, predlažemo da svi posete portal eps.rs na kome mogu steći uvid u svoje račune i taj portal pruža niz mogućnosti. Možete videti svoju potrošnju unazad tri godine, sve uplate unazad tri godine. Stvara vam mogućnost da račun preuzmete i ima čak mogućnosti da ga platite, tako da nema potrebe da čekate u redovima na šalterima“, objašnjava Stanić.

On ističe da se pri tome plaća dvadesetak dinara, što nije trošak koji naplaćuje EPS, već trošak bankarske institucije preko koje se plaća.

Upitan da li će EPS kao neka komunalna preduzeća pomeriti rok za plaćanje računa zbog štrajka u Pošti, Stanić kaže da prate situaciju na terenu i da će u skladu sa tim postupati.