Produkcija

Supermarket kulture: Specijal o Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović” (prvi deo)

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije.

Prvo izdanje emisije"Supermarket kulture" predstavlja specijal posvećen Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović”, poznatim kao "Milivojevi dani". Podsetili smo se toga ko je bio Milivoje Živanović. Selektor ovogodišnjeg festivala bila je Molina Udovički Fotez, koja je govorila o tome čime se vodila prilikom selekcije predstava i podelila sećanje na Milivoja Živanovića koga je gledala na sceni. Laureat festivala 2023. godine bio je Nebojša Dugalić, koji je govorio o tome koliko je truda bilo potrebno da bi osvojio statuetu Milivoja Živanovića, kao i o značaju nagrade. Razgovarali smo o izazovima igranja Šekspira, liku Magbeta, ali i tome kako pristupa svakom liku koji tumači.

Posluštajte prvo izdanje emisije "Supermarket kulture" – Specijal o Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović”

Projekat „Supermarket kulture”, koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca, a čiji je deo i ova emisija, ima za cilj da afirmiše kulturne vrednosti i stvaralaštvo, da predstavlja stvaraoce i umetnike, ali i da obrađuje ključne teme od značaja za položaj kulture i umetnosti u društvu i našoj lokalnoj zajednici, da pruži podršku i istakne važnost kulturne politike za budućnost našeg društva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.