Društvo

U kampanji videli i nešto novo: Ličnost koja nije kandidat ni za jedno mesto najaktivnija

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Do izbora - još 23 dana. Kampanja je u punom jeku i stranke pokušavaju na svaki način da dodju do birača. Ipak, marketinški stručnjak Igor Avžner za N1 kaže, da strankama ponestaje originalnih ideja. Da ih izbegavaju jer ne žele da rizikuju i veruju da će pobednik biti onaj ko u kampanji napravi najmanje grešaka, smatra Avžner.

Ipak smo u kampanji videli i nešto novo. Ličnost koja nije kandidat ni za jedno mesto najaktivnija je. Čak je predsednik otvorio i TikTok nalog, posle profila na X-u, Instagramu i Fejsbuku.

„Dobar dan, Aleksandre kako ste danas? Obično odgovaram da sam starački, ali danas sam super“, odgovara Vučić na TikToku.

„On pokušava da se obrati onima koji su pre svega mlađi i koji su na toj društvenoj mreži za razliku od starijih koji su na drugim društvenim mrežama“, smatra Igor Avžner, marketinški stručnjak.

Stariji su na Fejsbuku, nezadovoljni na Tviteru, a tamo gde su proruski orjentisani građani, tu je i Milica Đurđević Stamenkovski, koja je obavestila javnost da je otvorila Telegram nalog. Ona i nen koalicioni partner su i u kampanji vrata do vrata, odnosno, od  kapija do kapije.

„Pa kako će opstati ovi predivni krajevi, ako država to ne pomogne“, pita Boško Obradović sa Telegrama.

Svi bi u ovoj kampanji da dodirnu seljaka, radnika i plodove zemlje. Kandidat za gradonačelnika Beograda, takođe, ima taj pristup.

„Mnogo kredibilnije je kada vi nekom pokucate na vrata i kada taj neko vidi da je taj neko odvojio vreme i poklonio vam određenu pažnju“, smatra Igor Avžner.

„Dobar dan. Ovo je za vas. Pa lepo vam je ovde…“, govori predsednik pri poseti jedne porodice na Instagramu.

„Ljudi treba da uzmu olovku i da balon praznih obećenja SNS – probuše na izborima“, smatra  Avžner.

Posebna bitka vodi se za naklonost najstarijih birača. Zna to dobro pionir TikToka Goran Vesić.

Ako živite u domu za stare, velika je verovatnoća da će vas ovih dana postiti i ako dođe Dejan Tomašević u ime SNS – možda će i kolo da se zaigra. I to odlično kolo za jednog dvometraša.

Za to vreme neki drugi političari još skupljaju potpise. Čedomir Jovanović se sprema za kampanju na svoj način i sa mreža poručuje – mora drugačije.

Prema mišljenju Igora Avžnera, na kraju će se radovati onaj ko u egzibicijama najmanje bude učestvovao. Za tačno 23 dana sve će biti jasno.