Društvo

Sneg izazvao kolaps u Srbiji

Foto:Ilustracija/Pixabay

Foto:Ilustracija/Pixabay

Prvi sneg u Srbiji i prve nevolje. Vatrogasci-spasioci iz Ivanjice izvukli su dve osobe iz zavejanog automobila u mestu Dobri Do po izrazito nepristupačnom terenu. Selo Rudno, na obroncima Golije, od jutros ponovo nema struju. Bez električne enrgije je i oko 300 domaćinstava u Brusu i Aleksandrovcu. Ekipe su na terenu. U pojedinim krajevima, sneg na kolovozu otežava saobraćaj.

Na lice mesta odmah su upučene spasilačke jedinice, ali uprkos svim naporima oni nisu uspeli da probiju visoke snežene namete, pa je morao da bue poslat i traktor sa raonikom koji je u jednom momentu povukao zavejani automobil, kako bi vatrogasci mogli da izvuku putnike.

Deonica od Novog Pazara do Sjenice je veoma kritična, klizavo je, duva jak vetar i stvaraju se novi snežni nanosi. Putari su već dva dana na terenu i prethodne i ove noći su učinili sve da raščiste te puteve.

Pojedina sela nisu imala struju zbog toga što je sneg padao na dalekovod i bila su odsečeni od sveta.

Ekipe elektrodistribucije angažovane su na terenu i kvar je popravljen. Pojedina domaćinstva očekuju struju.

Na Borovoj glavi na Zlatiboru sinoć je bila mećava, tako da je u jednom trenutku došlo do prekida saobraćaja zbog određenih situacija sa kamionima, kojima je zapravo i zabranjen prolaz tokom mećave.

Put je očišćen, prohodan, jutro nema snega na kolovozu kao što je bilo sinoć. Tako da saobraćaj funkcioniše,

Ono što je preporuka vozačima je da vode računa o bezbednosti na drumu, da ne kreću bez zimske opreme i da se pridržavaju uslova vožnje.

Putari će i tokom naredne noći, kao i prethodnih dana, biti i na terenu non-stop.

Vatrogasci-spasioci iz Ivanjice izvukli su dve osobe iz zavejanog automobila u mestu Dobri Do po izrazito nepristupačnom terenu.

U pomoć je pritekao i meštanin koji je traktorom išao ispred zaglavljenog vozila i čistio sneg ispred njih, objavio je MUP na društvenim mrežama.