Društvo

Učenici iz Nemačke i Španije posetili lokalnu samoupravu

Učenici iz nastavnici iz Nemačke i Španije koji su u poseti Osnovnoj školi "Sveti Sava" posetili su zgradu lokalne samouprave.

Gosti iz Nemačke i Španije će kroz program Erasmus+ narednih dana boraviti u Požarevcu.

Tokom prijema gostiju u zgradi Načelstva, zamenik gradonačelnika Predrag Mijatović je rekao da je grad Požarevac multikulturalna sredina, širom otvorenih vrata za ljude sa svih strana sveta.

"Ovaj grad je prihvatao ljude sa svih strana sveta i pravio od njih prijatelja za čitav život. Susreti mladih ljudi iz različitih sredina, željnih znanja i prijateljstva su nešto što moramo negovati i podsticati", naveo je Mijatović.

Podsećajući da škola ima podršku grada u okviru programa Erasmus+, direktorka škole Margareta Sekulović je naglasila da škola "Sveti Sava" sarađuje sa mnogim školama iz brojnih evropskih zemalja i koja neguje evropske vrednosti i širi ih kod svojih učenika.

FOTO: Boom93

"Tokom školovanja učenike učimo da prihvataju različitosti i verujemo da u tome imamo dosta uspeha. Mi smo škola koja je u Srbiji ortvarila najveći broj mobilnosti i koja je realizovala najveći broj projekata u okviru programa Erasmus+. Svemu ovome doprinosi timski rad nastavnika u našoj školi, ali i posebno zalaganje koordinatora tima za projektne aktivnosti, nastavnika istorije Petra Pantića", rekla je Sekulović.

Nastavnice iz Španije i Nemačke koje su doputovale sa učenicima navode da su prilikom dolaska u Srbiju imale određene predsrasude, ali da ih je topla dobrodošlica, kao i sve aktivnosti koje su organizovane tokom boravka u gradu, veoma prijatno iznenadili, a sa ovog putovanja poneće najlepše utiske.