Kultura

"Napoleon" u požarevačkom Bioskopu

Foto: YouTube printscreen

Foto: YouTube printscreen

U Bioskopu Centra za kulturu Požarevac 30. novembra i 1. decembra biće prikazan dugo iščekivani film "Napoleon". Pored toga, na repertoaru su još tri filma.

"Napoleon" je film proslavljenog reditelja Ridlija Skota, koji detaljno prikazuje uspone i padove legendarnog francuskog državnika Napoleona Bonaparte.

Oskarovac Hoakin Finiks igra ulogu Napoleona, istorijske ličnosti koja je podjednako i poštovana i kritikovana u Francuskoj. U filmu je prikazan kao nemilosrdni vojni taktičar sa mekšom, ranjivom stranom, koju je Ridli Skot prikazao kroz odnos sa prvom ženom - Žozefinom de Boarne (Vanesa Kirbi).

Više o filmu pročitajte na LINKU

Film će biti prikazan 30. novembra u 20.30 časova i 1. decembra u 17 časova.

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

"Operativac" - 30. novembar u 16 časova,

"Pokidan" - 30. novembar u 18 časova i 1. decembar u 20 časova i

"Želja" - 30. novembar u 14 časova i 1. decembar u 15 časova.

Film "Operativac" je akciona komedija Pjera Morela.

Bivšem agentu specijalnih službi, koga tumači Džon Sina, dosadio je njegov novi posao i žudi za adrenalinom pa se odlučuje na još jedan zadatak koji ga vraća u akciju. Želju mu ispunjava šef ponudivši mu posao telohranitelja novinarke Kler Velington koja slavu traži kroz intervjuisanje Huana Venegasa, životopisnog predsednika Paldonije. Mejson i Kler zajedno lete u Paldoniju, gde upoznaju Venegasa. Dok povorka vozila prolazi zemljom, njihov automobil biva iznenada napadnut, a oni su prisiljeni da pobegnu od onoga što liči na državni udar. 

Film "Pokidan" je domaći film koji prati Predraga Dragomirovića, tridesetogodišnjaka, poznatog po svom talentu sviranja klavijature. On živi kod roditelja, svira u grupi „Škorpioni“ sa svojim drugovima i u srećnoj je vezi sa Nadom. Bez jasne predstave o daljem toku svog života zapada za oko poznatoj rok zvezdi Ana Mariji koja je u potrazi za klavijaturistom. U trenutku kada misli da mu je život otvorio jedna vrata suočava se sa nizom problema koji ga odvode u dugove. Život mu se još jednom osmehnuo kada ga u lokalnom podrumu primećuje estradni menadžer Vanja i tada se Peđin život menja iz korena. Film je rađen po motivima života folk pevača Aleksandra Vuksanovića.

Diznijev film "Želja" smeštena je u magičnom carstvu Rosas. Film nas upoznaje sa Ašom, optimističnom devojkom britkog uma koja veoma brine o svojoj zajednici. U trenutku kada se Aša okrene ka zvezdama kako bi zamislila želju ispred nje se pojavljuje nebeska sila, mala lopta bezgranične energije. Zajedno, one se suočavaju sa najstrašnijim neprijateljem. Kako bi spasili zajednicu dokazuju da volja jednog hrabrog ljudskog bića i magije zvezde mogu činiti čudesne stvari.