Hronika

Hapšenje u Požarevcu: Dva osumnjičena za trgovinu opijatima i oružjem

FOTO: Boom93/N. Stojićević

FOTO: Boom93/N. Stojićević

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Požarevcu uspešno je sprovelo hapšenje dvojice osumnjičenih zbog krivičnih dela vezanih za neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju oružja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su L. L. (2001) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je u Požarevcu prilikom kontrole zaustavila automobil marke „bmv“ kojim je osumnjičeni upravljao i kod njega pronašla paket sa oko 52 grama amfetamina i jedan paket sa oko 32 grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu,  priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je  pritvor do 30 dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su D. Ž. (1973) iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla 22 paketića sa oko 312 grama praškaste materije nalik na kokain, 19 paketića sa oko 2,3 kilograma amfetamina, 12 paketa sa oko 2,1 kilograma marihuane, 101 komad sintetičke droge ekstazi, 527 grama kofeina, 2 tablete rivotrila, jednu elektronsku vagicu, kao i jedan pištolj NN marke sa 8 metaka u okviru.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

FOTO: Policijska uprava Požarevac

FOTO: Policijska uprava Požarevac