Muzika

Marčelo sa bendom otkriva šta nas očekuje na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Vrativši se iz Zagreba posle uspešnog koncerta održanog u Vintage Industrial baru pred skoro 500 poklonika, Marko Šelić Marčelo sa svojim bendom nastavlja pripreme za predstojeći veliki beogradski koncert u MTS Dvorani, 5. decembra u 20h.

Nakon prošlogodišnjeg koncerta u Dvorani, postavljalo se pitanje: kako nadmašiti ovakvo konceptualno izvođenje „Nojeve varke”? Da li će i kako Marčelo, Nensi, Raid Qyu, Šljuka, Krumes, Ministar, Max, Fabry i Drama, zajedno sa svojim gostima, da se upuste u jedan takav, kako se onomad činilo, nemoguć poduhvat?

„To mi jeste bio naš najbolji koncert do sada, ozbiljno nezaboravan emotivni doživljaj. Ipak, ostalo je nekoliko ideja koje tada nismo uspeli da ugradimo u šou… pa smo tome dodali još neke”, kaže Marko. Jer jubilej bi bio nezamisliv bez velikog beogradskog koncerta u MTS Dvorani, ovoga puta 5. decembra. Marčelo i saborci ambiciozno ga pripremaju, tako da publiku ne očekuje puka repriza prošlogodišnje fešte: „Iako će i ovog puta kičma koncerta biti poslednji album, biće tu više gostiju, drugačiji izbor onih starijih pesama, još razrađeniji aranžmani, sve to uz brižno režiranu rasvetu i video-projekcije.”

Na pitanje o kojim je gostima ovoga puta reč, Marčelo kaže:

„Osim naših divnih prošlogodišnjih gostiju koji će i ove godine s nama deliti binu – a to su džez pevačica Nevena Jelić, bitbokser Igor Srećković SickPrime i Nataša Pejčić, Milica Dobrić i Ivana Dimitrijević na pratećim vokalima – ovoga puta pridružiće nam se i Gavrilo Gaja Nikolić na gitari i naš legendarni saradnik Dragoljub Marković Dr Dra, a kao specijalni gosti tu su Stefan Aćimović Aćim, frontmen sjajnog benda Dram, i Marko Louis. S Maretom sam nedavno uradio pesmu koja izlazi 3. decembra - i koja će svoje prvo koncertno izvođenje imati upravo u Mts Dvorani. S video-bima, kao i na samom albumu "Nojeva varka", svoje glumačke bravure imaće Nikola Đuričko, Bane Trifunović i Vanja Nenadić. Naša najmlađa gošća i ovog puta će biti Luna Stefanović, devojčica koja recituje na početku pesme "JBG", nosećeg singla s albuma.”

Dvadesetogodišnji jubilej stvaralaštva Marčelo i bend do kraja godine nastavljaju da obeležavaju koncertima u Nišu i Novom Sadu, a početkom sledeće godine i u Skoplju.