Kultura

Humanitarna svirka u klubu KB: “Northern revival” i “Deformitet” Novi Sad i Antitela Požarevac

Večeras u klubu KB biće održana humanitarna svirka za osnivanje fonda podrške deci sa autizmom. Sviraće mladi požarevački bend i dva novosadska.

Prihod od prodaje ulaznica i CD kompilacije “Novosadska Undergrand scena vol. 1a” biće iskorišćen  i namenjen osnivanju fonda podrške deci sa autizmom. 

Najpre će svirati mladi bend “Antitela” iz Požarevca, a zatim i dva novosadska, “Northern revival” i “Deformitet”.

Jedan od organizatora humanitarnog koncerta Dragan Toza Milanović, roditelj dečaka Davida sa autizmom rekao je nedavno za Boom 93 da je uz pomoć kolega sa radija “Undergraund” iz Novog Sada uspeo da spoji muziku i autizam, dve teme koje ga najviše zanimaju. 

“Sticajem okolnosti, uz pomoć kolega sa radija, uspeo sam konačno da spojim muziku i autizam, dve teme koje me najviše zanimaju. Kako? Pa tako što smo objavili kompilaciju novosadskih bendova pod imenom “Novosadska Undergrand scena vol. 1”,  gde je učešće sa po jednom pesmom uzelo simbolično (nula)dvadeset i jedan aktuelni i aktivni novosadski bend. “Volume one” znači da je ovo tek prva kompilacija u nizu, a biće ih bar četiri, a možda i pet. Mi trenutno po gradovima u zemlji promovišemo ovu prvu kompilaciju, a prihod od prodaje diskova i ulaznica sa koncertnih promocija namenjen je osnivanju fonda podrške deci sa autizmom. Kao roditelj smatram da je takva akcija neophodna kako bi se bar malo pomoglo i deci i njihovim roditeljima.”