Društvo

Utvrđena zbirna izborna lista za parlamentarne izbore

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Republička izborna komisija utvrdila je zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore 17. decembra, na kojoj se nalazi 18 lista sa ukupno 2.818 kandidata za poslanike.

Pod rednim brojem 1 na glasačkom listiću će biti koalicija koju predvodi Srpska napredne stranka, broj 2 je koalicija oko Socijalističke partije Srbije, broj 3 je „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, broj 4 Nacionalno okupljanje (Dveri i Zavetnici), a na 5 mestu je koalicija NADA (Novi DSS i Pokret obnove kraljevine Srbije).

Na broju 6 na izbornom listiću je Savez vojvođanskih Mađara, 7 je koalicija Srbija protiv nasilja, 8 Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić, 9 je Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, a 10 Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju.

Narodna stranka je 11. na glasačkom listiću, 12. je koalicija Dosta je bilo – Socijaldemokratska stranka, a na 13. manjinska lista Albanaca sa juga Srbije „Politička borba Albanaca se nastavlja“, na čijem čelu je Šaip Kamberi.

Izborna lista „Mi – glas iz naroda“, na čijem čelu je Branimir Nestorović je na 14. mestu, 15. je „Srbija na Zapadu – da se struka pita, 16. Ruska stranka, 17. je lista na čijem čelu je Čedomir Jovanović, a poslednja na listiću je „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“.