Društvo

Posmatrači Evropskog parlamenta stižu 14. decembra, među njima Bilčik i Fon Kramon

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Misija Evropskog parlamenta koja će posmatrati izbore u Srbiji dolazi u Beograd 14. decembra, a u njoj su i izvestioci za Srbiju i Kosovo, Vladimir Bilčik i Viola fon Kramon.

Uz Bilčika, slovačkog evroposlanika iz Evropske narodne partije, i Fon Kramon, nemačke evroposlanice iz grupe Zelenih, deo misije će biti i Klemen Grošelj i Havijer Nart iz grupe "Obnovimo Evropu" i Andreas Šider iz grupe Socijalisti i demokrate, saznaje Demostat nezvanično od izvora u Evropskom parlamentu.

Posmatrači iz Evropskog parlamenta, koji će doputovati poslednjeg dana izborne kampanje, biće deo misije Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji 17. decembra.

Odluka o slanju posmatračke misije u Srbiju doneta je pošto je na adresu Evropskog parlamenta stiglo pismo predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića sa molbom da ona bude formirana.
 
Na prošlogodišnjim aprilskim izborima Evropski parlament je prvi put poslao delegaciju koja je posmatrala izbore u Srbiji.