Muzika

Leni Kravic idućeg leta dolazi u region

FOTO: https://www.youtube.com/watch?

FOTO: https://www.youtube.com/watch?

Američka rok zvezda Leni Kravic objavio je datume svoje evropske turneje, a jedini koncert u ovom regionu održaće 28. jula u pulskoj areni.

Karvic stiže u Pulu, u sklopu velike svetske turneje Blue Electric Light Tour, a ulaznice će biti puštene u prodaju u petak, 8. decembra, preko sistema Eventim, prenosi Showbuzz.hr.

Bezvremenski. Eksplozivan. Romantičan. Inspirativan. Reči su koje savršeno opisuju Blue Electric Light, 12. studijski album Lenija Kravica, piše Showbuzz.hr. Album je napisan i snimljen u njegovom studiju na Bahamima, a na njemu je još jednom potvrdio svoje vešto deep-soul rock ‘n roll stvaralaštvo. S obzirom na to da je reč o neumornoj kreativnoj sili – muzičar, tekstopisac, producent, glumac, autor, dizajner – Leni nastavlja svoju globalno dinamičnu prisutnost u muzici, umetnosti i kulturi.

Blue Electric Light strastvena je zbirka pesama i najnoviji doprinos ovog muzičara čiji jedinstveni stil nastavlja da inspiriše milione obožavatelja širom sveta. Na albumu se posebno ističe i Kravicov talent kao tekstopisca, producenta i multi-instrumentaliste, jer je sam napisao i odsvirao većinu instrumenata, u saradnji s dugogodišnjim gitaristom Kregom Rosom. Splet od 12 pesama s albuma odražavaju njegovu muzičku ostavštinu pionirskog žanra koji je, s druge strane, čvrsto ukorenjen u energiji 21. veka.

Ovo je, inače, treći veliki koncert najavljen za iduće leto. Avril Lavinj će u čuvenom istarskom antičkom amfiteatru nastupiti 17. juna, a škotski rok veterani Simple Minds 3. jula.