Društvo

Još hladnije, na snazi meteoalarm zbog snega

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Danas će biti oblačno, uz padavine, a temperatura će biti za stepen-dva niža nego juče.

Na području jugozapadne, južne, istočne i jugoistočne Srbije na snazi je žuto upozorenje zbog očekivanih snežnih padavina koje mogu otežavati saobraćaj, pa se preporučuje dodatan oprez pri vožnji.

Naša zemlja nalazi se pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska. Vetar je promenio smer na severozapadni i donosi nam malo svežiji vazduh, tako da danas očekujemo za koji stepen nižu temperaturu nego juče.

U nastavku dana zadržaće se pretežno oblačno vreme, na severu sa slabom kišom, u ostatku Srbije sa slabom susnezicom ili snegom. Ponegde se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača, dok će u predelima koji su već prekriveni snegom doći do manjeg povećanja postojećeg snežnog pokrivača.

Duvaće umeren do pojačan zapadni i severozapadni vetar. U nastavku dana ostaje hladno sa najvišom dnevnom temperaturom između 2 i 5 stepeni.

Hladno će biti i narednih dana. Sutra pre podne ponegde može biti slabih padavina, koje će tokom dana prestati i doći će do razvedravanja. Za vikend uglavnom suvo, a jedno prolazno naoblačenje preći će preko Srbije u nedelju popodne i doneti uglavnom kišu i susnežicu. Malo toplije biće od ponedeljka.