Kultura

"Napoleon" i ovog vikenda u Bioskopu CzK; Na repertoaru i novi horor Elija Rota

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Film Ridlija Skota o legendarnom francuskom državniku i vojskovođi Napoleonu Bonaparti i ove nedelje biće prikazan u Bioskopu Centra za kulturu. Takođe, na repertoaru je i novi horor film "Crni petak" reditelja Elija Rota.

Oskarovac Hoakin Finiks igra ulogu Napoleona, istorijske ličnosti koja je podjednako i poštovana i kritikovana u Francuskoj. U filmu je prikazan kao nemilosrdni vojni taktičar sa mekšom, ranjivom stranom, koju je Ridli Skot prikazao kroz odnos sa prvom ženom - Žozefinom de Boarne (Vanesa Kirbi).

Više o filmu pročitajte na LINKU

Film će biti prikazan 9. decembra u 20 časova.

Horor "Crni petak" reditelja Eli Rota prikazuje šta sve može da krene po zlu nakon neuspešnog otvaranja popularnog „Black Friday-a" u malom američkom gradiću.

Nakon što su se neredi tokom „Black Friday-a" završili tragično u Plimutu, misteriozni ubica inspirisan Danom zahvalnosti počinje da teroriše stanovnike gradića. Otimajući stanovnike jednog po jednog, ubica uskoro otkriva svoj strašni praznični plan.

Reditelj filma Eli Rot poznat je po klasicima „Koliba straha”, „Hostel”, „Hostel 2” i trileru „Kuc, kuc”.

Više pročitajte na LINKU.

Film će biti prikazan 8. decembra u 21 čas.

Ovog vikenda u Bioskopu Centra za kulturu možete pogledati i sledeće filmove:

  • "Želja" - 8. decembar u 13 časova i 9. decembar u 14.30 časova;
  • "Pačija posla" - 8. decembar u 15 časova i 9. decembar u 13 časova;
  • "Tiha noć" - 8. decembar u 19 časova.

Diznijev film "Želja" smeštena je u magičnom carstvu Rosas. Film nas upoznaje sa Ašom, optimističnom devojkom britkog uma koja veoma brine o svojoj zajednici. U trenutku kada se Aša okrene ka zvezdama kako bi zamislila želju ispred nje se pojavljuje nebeska sila, mala lopta bezgranične energije. Zajedno, one se suočavaju sa najstrašnijim neprijateljem. Kako bi spasili zajednicu dokazuju da volja jednog hrabrog ljudskog bića i magije zvezde mogu činiti čudesne stvari.

Film "Pačija posla" je novi animirani film koji govori o porodica Malard, koja je zapala u kolotečinu. Dok je tata Mak srećan što svoju porodicu čuva na bezbednom mestu, na jezercetu u Novoj Engleskoj, mama Pem jako želi da razmrda stvari i sinu tinejdžeru Daksu i maloj ćerki Gven, pokaže ceo svet. Nakon što je na njihovo jezero sletela porodica pataka selica i ispričala im uzbudljive priče o dalekim mestima, Pem počinje da ubeđuje Meka da krenu na porodično putovanje preko Njujorka, sve do tropske Jamajke. Dok Malardovi kreću na jug kako bi prezimili, njihovi dobro osmišljeni planovi počinju vrlo brzo da se kvare.

„Tiha noć“ je akcioni film Džona Vua, reditelja i producenta "Džona Vika". Film prikazuje ožalošćenog oca koji kreće u svoju dugo očekivanu osvetu protiv nemilosrdne bande koja mu je sina ubila na Badnji dan.