Moj grad

Uređuje se sportski poligon u Makcu

Foto: Mitar Nikolić

Foto: Mitar Nikolić

Sportski poligon u Makcu biće uređen i upotpunjen novim sadržajima zahvaljujući sredstvima koje je grupa građana iz ovog sela dobila na konkursu opštine Veliko Gradište.

Projekat je namenjen neformalnim grupama građana koje su imale ideju za određenim izmenama i poboljšanjima na javnim površinama. 


Sportski poligon je centar i glavno mesto okupljanja sportista i rekreativaca, posebno oko Svetoilijskog turnira u malom fudbalu. Turnir je sve bolji i brojniji tokom godine, ali bi trebalo rešiti i neka infrastrukturna pitanja, kao što su nastrešnica i ograda oko terena.


Sam teren je uređen pre tri godine, dok je za naredni period planirano i ubacivanje određenih sadržaja za najmlađe.


Projekat su svojim potpisima podržalo osmoro stanovnika sela sa uredno izmirenim poreskim obavezama, dok se za volonterski angažman prijavilo dosta više, od 15 do 20 ljudi.

Foto: Mitar Nikolić

Početna vrednost ove akcije bila je 445 hiljada dinara, ali je ta suma aneksima umanjena, kako bi se obezbedila sredstva za još jedan projekat. 


Oko deset procenata vrednosti ugovora obezbedila je grupa građana koja je konkurisala i to kroz volonterski rad.

Foto: Mitar Nikolić

Pored ovog sportskog poligona, u selu rade na sanaciji krova zgrade Doma kulture.


Uređenje poligona je jedan od sedam projekata u kojima su podržane neformalne grupe građana. Tu je još uređenje parka u Sirakovu, dečijeg igrališta u romskom naselju Mali Raj, kao i javna površina oko vodotornja u Velikom Gradištu. U Ramu je planirano sređivanje javne površine oko doma kulture, kao i izgradnja letnjikovca, a tu je i predlog uređenja parka i postavljanja spomen česme u naselju Požeženo.

Na kraju, u Carevcu se radi na uređenju trga koji nosi ime po ovom čuvenom muzičaru.

Piše Mitar Nikolić