Politika

SPS održao izbornu konvenciju u Požarevcu

FOTO: S.Lisac

FOTO: S.Lisac

Socijalistička partija Srbije održala je u subotu predizborni skup u Požarevcu.

FOTO: S.Lisac

Sigurno je bilo 40 puta da smo izlazili na izbore. Socijalistička partija Srbije je u Požarevcu i ovom okrugu uvek imala skoro najbolje rezultate u celoj Srbiji, 

Dva naša ključna principa, patriotizam i socijalizam su utkani u svakog čoveka koji je živeo u socijalističkoj Jugoslaviji. Tačno je da je to bilo vreme kada je bio jednopartijski sistem, ali govorim o vrednostima koje su inkarnacija nečega što je večna ideja društvene pravde, jednakosti, solidarnosti, rekao je Ivica Dačić u obraćanju na predizbornom skupu u Požarevcu.

“Bilo je besplatno školovanje, bila je besplatna zdravstvena zaštita, društveni stanovi su mogli da se dobiju i tako ljudi reše svoje stambeno pitanje, što je veoma bitno za zasnivanje porodice. Domovi kulture bili su ne samo u Požarevcu nego u svakom selu. Kriminala nije bilo. Biti kriminalac bila je najveća društvena i porodična sramota. Mi kao socijalistička partija ne smemo da se odreknemo tih principa socijalne jednakosti, socijalne pravde, mogućnosti da svako dete ima istu šansu da uspe u životu, da se nalazimo na strani onih koji žive od svog rada, da se zalažemo za pravilnu raspodelu društvenog bogatsva", naveo je Milošević.

Na predizbornom skupu govorio je i kandidat za narodnog poslanika, unuk Slobodana Miloševića, Marko Milošević. Rekao je da je iskreni i duboko uvereni socijalista zato što do sada čovečanstvo nije uspelo da se doseti humanije ideje od socijalizma.

FOTO: S.Lisac

U ime požarevačkih socijalista obratio se Srećko Bosić koji rekao da je strateški zadatak da se sačuva Srbija iz dva velika razloga, zbog potomstva i radi predaka.

"Kod potomstva da ostavimo snažnu i jaku državu. Treba da je sačuvamo da bi je nekom predali. Zbog predaka, jer su se borili za nju", rekao je Bosić.

FOTO: S.Lisac