Moj grad

Naselje Vodotoranj u Gradištu dobija dečije igralište

Foto: Mitar Nikolić

Foto: Mitar Nikolić

Naselje Vodotoranj u Velikom Gradištu trebalo bi da dobije zelenu površinu i igralište za decu zahvaljujući sredstvima dobijenim na konkursu opštine.

Projekat je namenjen neformalnim grupama građana koje su imale ideju o određenim izmenama i poboljšanjima na javnim površinama. 

Zamisao da se krene u realizaciju ovog projekta potekla je od ljudi koji žive u okolini prostora koji će se adaptirati. Pre svega cilj je da što više dece bude na igralištu, kako bi se družili i socijalizovali, a u pitanju su deca različitog uzrasta, od jednogodišnjaka do osnovaca.

Foto: Mitar Nikolić

Za ovu akciju opredeljeno je 950 hiljada dinara, od čega je oko deset procenata vrednosti ugovora obezbedila grupa građana koja je konkurisala i to kroz volonterski rad.


Od ovih sredstava planirano je da se uradi zelena površina koja bi bila ograđena i na kojoj bi bio postavljen letnjikovac. U kasnijim fazama trebalo bi postaviti mobilijar za decu (klackalice, ljuljaške, tobogane).


Projekat je svojim potpisima podržalo tridesetak domaćinstava sa uredno izmirenim poreskim obavezama, dok su se za volonterski angažman prijavili gotovo svi stanovnici ovog dela grada. 

Foto: Mitar Nikolić

U naselju Vodotoranj živi preko pedesetoro dece, ali će igralište svakako biti otvoreno za svu ostalu decu Gradišta.


Uređenje ove javne površine je jedan od sedam projekata u kojima su podržane neformalne grupe građana. Tu je još uređenje parka u Sirakovu, dečijeg igrališta u romskom naselju Mali Raj, dok je u Ramu planirano sređivanje javne površine oko doma kulture, kao i izgradnja letnjikovca. Tu je i predlog uređenja parka i postavljanja spomen česme u naselju Požeženo, u Carevcu se radi na uređenju trga koji nosi ime po ovom čuvenom muzičaru, dok će se u Makcu sređivati okolina sportskog poligona.

Piše Mitar Nikolić