Produkcija

Supermarket kulture: Specijal o Smotri dramskih amatera “Živka Matić” (prvi deo)

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije.

Šesto izdanje emisije Supermarket kulture posvećeno je Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”. Festival je trajao od 24. do 29. novembra. Publika je mogla da vidi pet takmičarskih predstava amaterskih pozorišta. Žiri je svake večeri proglašavao najbolju glumicu i najboljeg glumca predstave, koji su ulazili u konkurenciju za najboljeg glumca i
glumicu festivala. Sa dobitnicima priznanja nakon svake predstave razgovarali smo o značaju nagrade, predstavama i likovima koje su tumačili, kao i o amaterskoj pozorišnoj umetnosti.


U ovoj emisiji donosimo intervjue sa glumcima Jelenom Stevanović i Ivanom Bajčićem, najboljim glumcima predstave “Iza kulisa”, Draganom Kostić Milutinović i Valentinom Oljačom, najboljim glumcima predstave “Iza božjih leđa” i Dijanom Gržobić i Milanom Rančićem, najboljim glumcima predstave “Klopka za bespomoćnog čoveka”.

Poslušajte šesto izdanje emisije Supermarket kulture.