Produkcija

Supermarket kulture: Specijal o Smotri dramskih amatera “Živka Matić” (drugi deo)

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije.

U sedmom izdanju emisije Supermarket kulture nastavljamo da govorimo o Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”. Festival je trajao od 24. do 29. novembra. Publika je mogla da vidi pet takmičarskih predstava amaterskih pozorišta. Žiri je svake večeri proglašavao najbolju glumicu i najboljeg glumca predstave, koji su ulazili u konkurenciju za najboljeg glumca i glumicu festivala. Sa dobitnicima priznanja nakon svake predstave razgovarali smo o značaju nagrade, predstavama i likovima koje su tumačili, kao i o amaterskoj pozorišnoj umetnosti.

Razgovarali smo sa Natašom Rokvić i Dejanom Miloševićem, najboljim glumcima predstave “Bila je to ševa”, kao i sa Nemanjom Radivojevićem, najboljim glumcem predstave „Ruženje naroda “.

Sa Aleksandrom Volićem, predsednikom žirija ovogodišnje smotre, razgovarali smo o utiscima nakon odgledanih predstava, kriterijumima kojima se žiri vodio pri izboru najboljeg glumca, glumice i predstave, kao i o savetima za dalje unapređenje festivala.

Za najbolju predstavu festivala proglašena je predstava “Iza božjih leđa” Opštinskog amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Malog Crnića. O predstavi smo razgovarali sa rediteljem Dejanom Cicmilovićem, koji ju je režirao.

Poslušajte sedmo izdanje Supermarketa kulture.