Društvo

Moj vrtić: Za novogodišnju priredbu sa  decom pripremili kratke predstave, pesme i plesne tačke

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Predškolska ustanova "Moj vrtić" u Požarevcu pripremila je svoju tradicionalnu svečanu novogodišnju priredbu. U velikoj Sali Centra za kulturu mališani svih uzrasta su imali priliku da pokažu svoj talenat za ples, pevanje i glumu.

Ekipa Boom 93 je najpre posetila vrtić i zabeležila pripreme pre konačnog nastupa. Pogledajte delić atmosfere i novogodišnju kefalicu koju su pripremile vaspitačice sa decom.

Direktorka vrtića “Moj vrtić” Merima Milojković kaže da su za novogodišnju priredbu sa  decom pripremali kratke predstave, pesme i plesne tačke koje su izveli pred roditeljima i prijateljima. Priprema je trajala mesec i po dana, a učestvovalo je oko 70 mališana.

Nova godina je za decu najsvečaniji praznik koji okuplja celu porodicu. Naravno tu je i tradicija darivanja, kićenja i dekorisanja kao i isčekivanje Deda Mraza. To su sve snažni motivi za naš tim da upriličimo svečanu priredbu i da uz pesmu i igru zaokružimo godinu za nama i veselo dočekamo Novu”, rekla je Milojković za Boom 93.  

Usledila je i priredba na velikoj sceni Centra za kulturu. Kakve su reakcije roditelja?

Pred prepunom salom Doma kulture na velikoj sceni, mališani svih uzrasta su imali priliku da pokažu svoj talenat za plesom, pevanjem i glumom. Publici je posebno privukao pažnju film iznenađenja "Novogodišnja kefalica" koji je prikazan na bioskopskom platnu. U završnici priredbe publika je ustala na noge i zajedno sa svojim mališanima otpevala himnu vrtića.”

Milojković dodaje da kroz priredbu vaspitači imaju priliku da pokažu svoju kreativnost, trud i dobar rad, a deca stiču samopouzdanje i iskustvo javnog nastupa i zajedništva kroz zajedničke generalne probe. Takođe,  roditelji imaju priliku da sarađuju kroz izradu kostima i da vide sve grupe celog vrtića i da uživaju u bogatom programu.