Društvo

Na Trgu Radomira Vujovića u planu je novo igralište, fontana i urbana oprema

Plato na Trgu Radomira Vujovića dobiće novi savremen izgled i i funkcionalnu namenu. Grad planira da ovaj prostor poploča, te opremi elementima za sedenje i odmor. Takođe u planu je novo dečije igralište i postavljanje ograde, korpi za otpatke, oglasne table ili info- stuba, kao i drugih elemenata urbane opreme stalci za bicikla, prostori za punjenje mobilnih uređaja.

Rapisana je javna nabavka čiji je rok za podnošenje prijava 12. januar.

 Između ostalog potrebno je preispitati potrebu projektovanja skulptorskih intervencija na prostoru trga. Na poziciji nove zone dečijeg igrališta trenutno se nalazi neadekvatno pozicionirana bista Radomiru Vujoviću, za koju je potrebno predvideti izmeštanje na novu lokaciju, koja će biti naknadno utvrđena.

Novo dečije igralište koje se planira treba da sadrži kvalitetne i trajne materijale i opremu otpornu na atmosferske uslove, UV zračenje.

Planira se rasveta trga sa energetski efikasnijim rešenjima i materijalima koji u što manjoj meri ugrožavaju životnu sredinu.

U tehničkoj specifikaciji navedeno je da će na trgu biti postavljena granitna fontana, nove žardinjere.

Procenjena vrednost javne nabavke za idejno rešenje uređenja Trga Radomira Vujovića je 3.510.000,00 dinara bez PDV-a.

Boom 93 je pisao i pratio temu uređenja platoa na Trgu Radomira Vujovića. To je bilo u planu pre šest godina kada je izrađena projektna dokumentacija, plaćena 800 hiljada dinara bez PDV-a. 

Postoji velika potreba za postavljanjem dečjeg igrališta, jasno definisanje njegove namene i izgleda u skladu sa savremenim potrebama života u užoj gradskoj zoni.”, pisalo je u projektnoj dokumentaciji, 2017. godine. Izrada projektne dokumentacije za uređenje 2017. godine poverena je šabačkom građevinskom preduzeću “Set”, kome je Grad Požarevac platio iz budžeta skoro 7 hiljada evra. Plato  na Trgu Radomira Vujovića se nalazi na površini od oko 17 ari.

Caption
Caption
Caption

 

Caption