Kultura

Bioskop Centra za kulturu radiće u petak: Na repertoaru tri filma

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

Bioskop Centra za kulturu ove nedelje radiće u petak, 5. januara, a na repertoaru su tri filma.

 

Na repertoaru su sledeći filmovi:

  • "Sluga 2",
  • "Noćno kupanje" i
  • "Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka".

"Sluga 2" je ruska komedija sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Nastavak je filma "Sluga" iz 2019. godine. Filmska priča vodi gledaoce u davnu epohu Sankt Peterburga. Glavni junak Griša je mladić iz više klase koji se našao u ulozi sluge iz prošlog veka, što ga je promenilo nabolje.

Nakon putovanja u „prošlost“, on reaguje na svaku nepravdu arogantne i razmažene Katje, koja će se ubrzo naći u drugom vremenu i u drugom društvenom statusu, što donosi novu liniju ove filmske priče.

Film će biti prikazan u 16 i u 18 časova.

Film "Noćno kupanje" zasnovan je na proslavljenom kratkometražnom filmu iz 2014. godine koji su stvorili Brajs Makgvajer i Rod Blekherst. U glavnoj ulozi je Vajat Rasel, koji tumači lik Reja Volera, bivšeg bejzbol prvoligaša, koji se, zbog degenerativne bolesti, prerano penzionisao. Sa zabrinutom suprugom Iv (nominovana za Oskara, Keri Kondon), ćerkom tinejdžerkom Izi i mlađim sinom Eliotom, seli se u novi dom.

Bez obzira na okolnosti, Rej se potajno nada da će se vratiti profesionalnom sportu i ubeđuje Iv da će bazen u dvorištu nove kuće biti zabavna zanimacija za decu, a njemu pružiti dobru fizikalnu terapiju. Ali, mračna tajna iz prošlosti ove kuće oslobodiće zlokobnu silu, koja će uvući porodicu u dubine neobjašnjivog užasa.

Film će biti prikazan u 20 časova.

Najmlađa publika može pogledati film "Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka". Ova filmska priča vodi gledaoce u jedan sasvim drugi svet, u kome je odvažnost i borba za pravdu najvažnija. Radnja filma smeštena je u savremeni Pariz, gde ćemo se upoznati sa poreklom tinejdžera Marinet i Adrijan, dok pokušavaju da ispune svoju superherojsku sudbinu.

Film će biti prikazan u 14 časova.

Biletarnica Centra za kulturu 5. januara će raditi od 13 do 20 časova.  Cena ulaznice iznosi 250 dinara.