Društvo

Osvanulo ledeno jutro, subjektivni osećaj da je hladnije nego što jeste

Foto: Boom93

Foto: Boom93

​Ledeno je jutros u celoj Srbiji, u Beogradu je izmereno minus pet stepeni, a subjektivni osećaj jeste kao da je minus devet. U Požarevcu temperatura iznosi minus četiri stepena, pokazuju podaci sa sajta Weather2umbrella.

Temperatura je u Sremskoj Mitrovici, Banatskim Karlovcima, Crnom Vrhu, Zlatiboru i Zaječaru od -13 do -10 stepeni, a subejktivni osećaj je i do -20.

Zbog esktremno niskih temperatura i poledice, aktiviran je žuti metoalarm na teritoriji cele zemlje.

Sneg je prestao da pada u utorak posle podne, ali zbog niskih temperautra neće doći do otapanja trenutnog snežnog pokrivača. U Beogradu trenutno ima osam centimetara snega, mada u višim delovoima grada ima i preko 10. Danas će biti sunčano i hladno, dan idealan za zimske aktivnosti na Košutnjaku ili Avali.

Severnim strujama i dalje dolazi do priliva hladnog vazduha u naše predele. Pod uticajem te hladne vazdušne mase ćemo biti sve do kraja nedelje.

Jutros je veoma hladno, uz jak mraz. Savetuje poseban oprez u u saobraćaju, bilo da ste pešak ili vozač, zbog poledice na kolovozima i trotoarima.

Tokom jutra će biti i magle, ali će se kroz narednih pad sati magla razići, pa će u nastavku dana biti delimično sunčano. Padavine danas ne očekujemo.

Danas će duvati slab vetar, pretežno isotčnog smera, u večernjim satima, vetar u skretanju na severni. Još jedan ledeni dan je pred nama, treći u nizu, temperatura će u celoj Srbiji i u najtoplijem delu dana biti ispod nula stepeni.

I nardnih dana ostaje veoma hladno. Noću temperatura i do -15 stepeni, danju temperatura do 0. Sutra ujutru će biti guste magle, koja će se zadržati celo prepdone, naročito u Vojvodini. U petak će biti pretežno oblačno, dok će za vikend biti sunčano.

Kraj zimskog hladnog talasa očekujemo u ponedeljak, temperatura će biti do pet stepeni.