Društvo

U Požarevac stiže zlatna medalja iz Njujorka

FOTO: Rada Komazec

FOTO: Rada Komazec

Zahvaljujući filmu o srpskom naučniku Nikoli Tesli, koji je snimljen u produkciji Osnovne škole “Sveti Sava” i sa učenicima petog razreda u Požarevac stiže zlatna medalja.

Škola je prethodnih dana u Njujorku predstavila svoj Tesla klub, a na kraju prezentacije gosti i učesnici su imali priliku da pogledaju premijeru školskog filma "Ja sam Nikola" koji je snimljen u produkciji škole i sa učenicima petog razreda.

Sa konferencije, koju je organizovala Teslina naučna fondacija iz Filadelfije i na kojoj su se sabrali učesnici iz celog sveta koji su svojim radom doprineli očuvanju Teslinog nasleđa, škola, koju je predstavljao nastavnik Slobodan Jotić, scenarista filma, vraća se sa zlatnom medaljom, koja se dodeljuje za poseban doprinos u ovoj oblasti.

FOTO: Rada Komazec

“Veoma sam ponosan na učenike petog razreda koji su učestvovali u filmu kao glumci, kao i na svoje koleginice, glumice u filmu. Želim takođe da se zahvalim direktorki škole Margareti Sekulović, koja je podržala osnivanje Tesla kluba, u okviru koga je i snimljen film "Ja sam Nikola", navodi za Boom93, Slobodan Jotić.

Kako dodaje, škola je na ovaj način ostvarila interkontinentalnu saradnju i uspostavila kontakte za buduće projekte.

“Zlatna medalja, koju nam je dodelila Teslina naučna fondacija je veliki podstrek da nastavimo da širimo i negujemo nasleđe Nikole Tesle", dodao je Jotić, a u planu je da u narednoj školskoj godini zajednica Tesla klubova u Srbiji bude proširena.