Kultura

Film "Nedelja" stiže u požarevački Bioskop

Foto: YouTube printscreen/Film Nedelja

Foto: YouTube printscreen/Film Nedelja

Ovog vikenda u Bioskopu Centra za kulturu prikazivaće se film "Nedelja", inspirisan životom pevača Džeja Ramadanovskog. Pored ovog, na repertoaru su još tri filma.

Film "Nedelja" prikazuje život Džeja Ramadanovskog od najranije mladosti, pa sve do velikog uspeha koji je ostvario, od 1976. do 1992. godine.

Ulogu Džeja kao deteta tumačio je Alen Selimi, a ulogu odraslog Džeja tumačio je Husein Alijević Husa. Obojica se prvi put pojavljuju na filmu.

Glumačku ekipu, pored njih, čine i Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Maša Đorđević i dr.

Iako nije imao lako detinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspeo da zauzme svoje mesto na muzičkoj sceni.

Reditelj filma je Nemanja Ćeranić.

Termini u kojima će film biti prikazan su:

petak, 19. januar, u 19 časova,

subota, 20. januar, u 19.30 časova i 

nedelja, 21. januar, u 19.30 časova.

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

  • "Seljani" - 19. januar u 17 časova,
  • "Sluga 2" - 20. i 21. januar u 17 časova i 
  • "Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka" - 19, 20. i 21. januar u 15 časova.

Film "Seljani" nastao je u koprodukciji Poljske, Srbije i Litvanije. Nakon što je kompletno snimljen sa profesionalnim glumcima film „Seljani“ naknadno je urađen i u oslikanoj verziji. Kao kadrovi kompletne priče filma korišćene su slike koje je tokom višegodišnjeg rada oslikavalo i preko 20 naših akademskih slikara.

Radnja filma snimljena je prema istoimenom romanu poljskog književnika i dobitnika Nobelove nagrade, Vladislava Rejmonta.

Priča prati Jagnu, devojku koja je primorana da se uda za mnogo starijeg ali bogatog farmera Maćija Borinu, iako već gaji ljubav prema farmerovom sinu Anteku. Jagna postaje predmet zavisti i mržnje seljana, te je prinuđena da se bori kako bi sačuvala svoju nezavisnost.

"Sluga 2" je ruska komedija sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Nastavak je filma "Sluga" iz 2019. godine. Filmska priča vodi gledaoce u davnu epohu Sankt Peterburga. Glavni junak Griša je mladić iz više klase koji se našao u ulozi sluge iz prošlog veka, što ga je promenilo nabolje.

Nakon putovanja u „prošlost“, on reaguje na svaku nepravdu arogantne i razmažene Katje, koja će se ubrzo naći u drugom vremenu i u drugom društvenom statusu, što donosi novu liniju ove filmske priče.

"Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka" filmska je priča koja vodi gledaoce u jedan sasvim drugi svet, u kome je odvažnost i borba za pravdu najvažnija. Radnja filma smeštena je u savremeni Pariz, gde ćemo se upoznati sa poreklom tinejdžera Marinet i Adrijan, dok pokušavaju da ispune svoju superherojsku sudbinu.

Ulaznica za film "Nedelja" košta 300 dinara, a za sve ostale filmove 250 dinara. 

Ulaznice se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, koja će 19. januara biti otvorena od 14 do 19 časova, a 20. i 21. januara od 14 do 19.30 časova.