Kultura

Zbog velikog interesovanja još četiri projekcije filma "Nedelja"

Foto: YouTube printscreen/Film Nedelja

Foto: YouTube printscreen/Film Nedelja

Zbog velikog interesovanja film "Nedelja", inspirisan životom pevača Džeja Ramadanovskog, biće prikazan 27, 28. i 30. januara u Bioskopu Centra za kulturu. Pored ovog filma, na repertoaru su još četiri.

Film "Nedelja" prikazuje život Džeja Ramadanovskog od najranije mladosti, pa sve do velikog uspeha koji je ostvario, od 1976. do 1992. godine.

Ulogu Džeja kao deteta tumačio je Alen Selimi, a ulogu odraslog Džeja tumačio je Husein Alijević Husa. Obojica se prvi put pojavljuju na filmu.

Glumačku ekipu, pored njih, čine i Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Maša Đorđević i dr.

Iako nije imao lako detinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspeo da zauzme svoje mesto na muzičkoj sceni.

Reditelj filma je Nemanja Ćeranić.

U subotu, 27. januara, film će biti prikazan u 17.30 časova, u nedelju, 28. januara, biće prikazan u 19.30 časova, a u utorak, 30. januara, u 17 časova i 19.30 časova. 

U Bioskopu će biti prikazani i sledeći filmovi:

  • "Kuce u operi" ⎯ 27, 28. i 30. januar u 14 časova;
  • "Lesi: Nova avantura" ⎯ 27. i 28. januar u 15.30 časova;
  • "Milerova devojka" ⎯ 27. januar u 20 časova i 30. januar u 15.30 časova i
  • "Scenario iz snova" ⎯ 28. januar u 17.30 časova.

Komična avantura "Kuce u operi" smeštena je u 20. vek i jednu od najpoznatijih opera na svetu - Operu "Metropoliten". Priča govori o uličnom psu Samsonu, koji, pokušavajući da se sakrije od lova šintera, dospeva do jedne od najpoznatijih kulturnih institucija na svetu. Tamo sreće šarmantnu Margo, kucu koja je u vlasništvu čuvene primabalerine Anastasije. 

Priča dostiže usijanje kada iz svlačionice teatra nestane jedinstvena tijara koja pripada britanskoj kraljici, a koju Anastasija nosi tokom svakog četvrtog čina baletske predstave. Kako događaj ne bi bio otkazan Samson i Margo moraju da pronađu lopova i spasu dan koji je predviđen za čuvene note velikog francuskog kompozitora Žorža Bizea.

 

Pas Lesi, uz čiji lik su odrasle generacije, ponovo se našao na velikom platnu, ovoga puta u novoj avanturi.

Letnji je raspust, ali ove godine Flo ne želi da se odvaja od svoje voljene Lesi. Umesto da provede raspust na Gran Kanariji sa svojim roditeljima, Flo i Lesi odlaze sa Gerhardom, porodičnim prijateljem, na farmu Floove tetke Kozime u Južni Tirol. Tetka Kozima tamo živi sa svojim džek rasel terijerom Pipom i njenom novom usvojenom decom Kleom i Henrijem.

Kada Flo, Kleo i Henri čuju za nestanak pasa u selu, uznemireni su i zaista zabrinuti da ne izgube iz vida Lesi i Pipu. Ubrzo potom, dolazi do provale kod tetke Kozime i Pipa je ukradena. Zajedno sa Lesi, tri prijatelja kreću da uhvate lopove i spasu Pipu.

U trileru "Milerova devojka" glavne uloge tumače popularna glumica Džena Ortega, poznata po ulozi Srede u istoimenoj seriji, i Martin Frimen, poznat po ulozi u seriji Hobit. 

Talentovana mlada srednjoškolka Kairo kreće u kreativnu odiseju kada joj profesor Džonatan Miler zadaje projekat koji ih oboje upliće u složenu mrežu.

Dok se linije brišu i njihovi životi se prepliću, profesor i njegova štićenica moraju da se suoče sa svojim najmračnijim tajnama dok pokušavaju da sačuvaju stvari koje im najviše znače u životu.

U filmu "Scenario iz snova", satiričnoj komediji, Nikolas Kejdž tumači ulogu nezadovoljnog, porodičnog čoveka, egocentričnog profesora biologije Pol Metjuza, čiji se život okreće naglavačke u trenutku kada milioni nepoznatih ljudi počnu iznenada da ga viđaju u svojim snovima. Njegovo noćno pojavljivanje prerasta u košmare i Pol je prinuđen da se suoči sa novostečenom slavom.

Cena ulaznice za film "Nedelja" košta 300 dinara, a za ostale filmove 250 dinara.

Mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu. Danas, 26. januara, Biletarnica će raditi do 20 časova. U subotu, 27. januara, radiće od 13 do 20 časova, a u nedelju, 28. januara, od 13 do 19.30 časova. U ponedeljak, 29. januara, Biletarnica neće raditi.