Društvo

Jak vetar u celoj zemlji: Uveče ponovo stižu oblaci

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano, ponegde se očekuju i slabe padavine, ali glavna karakteristika vremena danas će biti jak do olujni severozapadni vetar koji će duvati u celoj Srbiji.

Oblačni sistem koji je sinoć zahvatio Srbiju sa severa u toku noći donosio je slabu kišu delovima Vojvodine, zapadne Srbije i Beogradu. U tim krajevima sada se razvedrilo, a oblaka i slabih padavina danas će biti još na istoku i jugoistoku. Jakim severnim strujanjima stiže nam malo hladniji vazduh, tako da će dnevna temperatura danas biti stepen do dva niža nego juče.

U nastavku dana na severu i zapadu pretežno sunčano, u ostalim krajevima biće nešto više oblaka, a na istoku i jugoistoku se očekuju slabe padavine. Uveče nam ponovo stižu oblaci koji će doneti najpre kišu, a tokom noći i slab sneg.

Danas će biti i vetrovito, uz umeren do jak severozapadni vetar, koji će ponegde dostizati udare olujne jačine. Vetar će uveče oslabiti. Najviša dnevna temperatura biće između 4 i 10 stepeni, ali zbog jakog severnog vetra imaćemo utisak da je nekoliko stepeni hladnije.

Prema podacima sa sajta Weather2umbrella, najviša dnevna temperatura u Požarevcu danas će dostići 8 stepeni.

U toku noći i sutra još se mestimično očekuju slabe mešovite padavine. Od ponedeljka ulazimo u period stabilnijeg vremena, bez padavina i sa dnevnom temperaturom do 8 stepeni.