Moj grad

Draganu Miliću sedmi mandat predsednika opštine Veliko Gradište

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Dragan Milić

FOTO: Boom93/N.Stojićević Dragan Milić

Na sednici koja je održana u ponedeljak izabrani su predsednik opštine i njegov zamenik, a opštinu će u još jednom mandatu voditi Dragan Milić, a za njegovog zamenika je izabran Nedeljko Vasić.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Veliko Gradište, održanoj 22. januara, potvrđeni su mandati 25 odbornika sa pet izbornih lista.

Petnaestoro odbornika je sa liste Aleksandar Vučić – Veliko Gradište ne sme da stane, četvoro sa liste Ivica Dačić – Premijer Srbije, po jedan sa liste Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka i Dr Miloš Jovanović – Nada za Veliko Gradište – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) – Vojislav Mihailović i četvoro sa liste Srbija protiv nasilja-Pek Dunav Stig-Za život ovde.

Predsedavanje lokalnim parlamentom u narednom periodu nastaviće Vladimir Štrbac dok je za njegovog zamenika izabran Slađan Marković. Takođe, i sekretar Skupštine, Tamara Marić, postavljena je još jednom na ovu funkciju.

U novi saziv Opštinskog veća, izabrani su i neki dosadašnji članovi, a čine ga Dejan Radovanović, Dejan Ivanović, Vojče Trajković, Darko Tadić i Zoran Nikolić.