Društvo

Deo Kosovske i ulice Sime Simića zatvorene za saobraćaj

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Kako su za Boom 93 rekli iz Javnog preduzeća „Toplifikacija“, radi se priključni toplovod za novu podstanicu koja se nalazi u ulici Skopljanska 21. Cevovod iz Kosovske ulice se pušta iz Sime Simića u Prilepsku, te je deo Kosovske i ulice Sime Simića zatvoren je za saobraćaj.

„Izvode se radovi na preuzimanju jedne toplopredajne stanice koja je formirana već u zgradi Skopljanska 21, a ta toplopredajna stanica treba da služi za rasterećenje zone kod vrtića „Neven”, rekao je rukovodilac tehničkog sistema JP „Toplifikacija“ Zlatko Cvejić

Kako Cvejić navodi, postojeća stanica je mnogo opterećena te je takođe i mnogo novih zgrada tu sazidano i najgora je u gradu što se tiče funkcionisanja.

„Mi smo sada sa druge strane u tu zonu ušli primarnim priključkom i formiramo jednu novu podstanicu gde će deo te zone biti prevezan na tu novu” kaže Zlatko.

Radovi će trajati najkasnije do kraja ovog meseca,ali sama Kosovska ulica biće najkasnije do kraja naredne nedelje puštena u rad, kako kaže Cvejić, optimistički je da će to biti pušteno do praznika ali ne bi smeo da tvrdi. 

 

FOTO: A. Stepanović
FOTO: A. Stepanović
FOTO: A. Stepanović