Društvo

Četiri nerazvijene opštine dobile preko 25 miliona dinara za unapređenje razvoja

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Selo Dobra

FOTO: Boom93/N.Stojićević Selo Dobra

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev potpisao je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara.

Sredstva za realizaciju projekata dobilo je 35 nedovoljno razvijenih opština, i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i preduzimanje mera u cilju smanjenja siromaštva. Među opštinama su i četiri iz Braničevskog okruga koje su dobile nešto više od 25 miliona dinara.

Sredstva su namenjena za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mosta, rekonstrukciju ulica, puteva i trotoara, uređenje bine letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

Opština Malo Crniće dobila je 7 miliona dinara za projekat "Nastavak radova na pojačanom održavanju nekategorisanog lokalnog puta Boževac - Kobilje.

Opština Golubac je za projekat "Unapređenje komunalne infrastrukture", dobila takođe 7 miliona dinara.

Za nabavku radne mašine za potrebe JKP Kučevo, ova lokalna samouprava dobila je 6,4 miliona dinara, dok je opština Petrovac na Mlavi dobila 5,3 miliona dinara za realizaciju projekta "Nabavka opreme za za obavljanje komunalne delatnosti održavanje ulica i puteva - tandem vibracioni valjak i teretno dostavno vozilo".