Društvo

Poslanici Skupštine Srbije u UN: Kosovska administracija ukida osnovna prava Srbima

Foto: Pixabay ilustracija –  Anfaenger

Foto: Pixabay ilustracija – Anfaenger

Poslanici u Skupštini Srbije Snežana Paunović i Usame Zukorlić prisustvovali su parlamentarnom slušanju u Ujedinjenim nacijama i istakli da su neprihvatljivi dvostruki standardi u međunarodnim odnosima, saopštila je Skupština Srbije.

Paunović je ukazala da je nedopustivo da se jednoj zajednici u 21. veku ukidaju osnovna prava na kretanje, normalan život, pristup pravdi, zdravstvo i obrazovanje na svom jeziku.

„Kosovska administracija svakodnevno radi na tome i za takvo ponašanje ima podršku Kvinte i pojedinih zemalja Evropske unije“, rekla je Paunović i upozorila da se ne može govoriti o očuvanju mira i mirnoj budućnosti, ako se istovremeno „podržava i sprovodi progon i teror nad ugroženim srpskim narodom na Kosovu i Metohiji“.

Na parlamentarnom slušanju u UN učestvovalo je oko 150 poslanika iz više od 50 država članica Interparlamentarne unije širom sveta, navodi se u saopštenju.

Paunović i Zukorlić su bili i podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i prisustvovali vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji, koja je održana u četvrtak, 8. februara, dodaje se u saopštenju.