Društvo

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas protest Srba zbog odluka Prištine

FOTO: Priština/Pixabay

FOTO: Priština/Pixabay

Penzioneri na severu Kosova su pozvali na protesni skup, danas, u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog teškog položaja Srba izazvanog delovanjem vlasti u Prištini, pišu lokalni mediji.

Srpska lista, politička organizacija Srba sa Kosova koja ima podršku zvaničnog Beograda, podržala je skup i pozvala građane da uzmu učešće u tom "demokratskom protestu".
 
Portal KoSSev piše da je TV Most objavio da će se u severnoj Kosovskoj Mitrovici održati "Veliki opštenarodni protestni skup", koji je Kosovskoj policiji najavilo Udruženje penzionera.
  
Tim skupom "žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Кurtija o ukidanju dinara, kojom im se ugrožava opstanak", javio je TV Most, pozivajući se na Udruženje penzionera.

Srpska lista je pozvala na protest "protiv odluke režima u Prištini da se ukine dinar i platni promet", ali i, kako je navela, jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja sugrađana do militarizacije severa.
 
Početak protesta najavljen je za 12 časova.