Hronika

Apelacioni sud odlučio: Goranu Džoniću doživotni zatvor zbog trostrukog ubistva

Foto/ Suđenje /ilustracija pixabay

Foto/ Suđenje /ilustracija pixabay

Apelacioni sud u Nišu doneo je odluku - Goran Džonić je dobio doživotni zatvor zbog trostrukog ubistva.

Podsetimo, Džoniću je po prvostepenoj presudi određen doživotni zatvor izrečen zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije. Prema presudi, trostruko ubistvo izvršio je iz koristoljublja, a rođake je zapalio.

„Petočlano veće Apelacionog suda u Nišu je nakon javne sednice koja je održana dana 17.01.2024.godine, preinačilo presudu Višeg suda u Nišu К.br.9/2023 od 13.06.2023 .godine, u pogledu uračunavanja pritvora u izrečenu kaznu doživotnog zatvora i okrivljenom G.DŽ. u izrečenu kaznu doživotnog zatvora uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23.10.2021. godine pa do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora.

U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog G.DŽ. i prvostepena presuda u nepreinačenom delu potvrđena. To je učinjeno radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora, to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. Danas, 09.02.2024. godine, Apelacioni sud je spise predmeta, sa odlukom, dostavio Višem sudu u Nišu koji će u najkraćem roku tu odluku dostaviti strankama i svima koji po zakonu odluku treba da prime“, navedeno je na sajtu suda.