Kultura

Koji filmovi su na repertoaru ovog vikenda?

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Bioskop Centra za kulturu radiće u subotu i nedelju, 17. i 18. februara. Na repertoaru su četiri filma.

Filmovi koji će se ovog vikenda prikazivati su: 

  • „Škola magičnih životinja 2“ ⎯ 17. i 18. februar u 16 časova;
  • "Bob Marli: One love" ⎯ 17. februar u 18 časova i 18. februar u 20 časova;
  • "Sunce mamino" ⎯ 17. februar u 20.30 časova i
  • "Madam Web" ⎯ 18. februar u 18 časova.

„Škola magičnih životinja 2“ nemački je film nastao po popularnoj TV seriji. 

Ida i Beni pohađaju Vinterštajn školu, koja je škola magičnih životinja. Povodom školske godišnjice učenici žele da izvedu mjuzikl ali je sve u haosu. I šta se dešava sa čudnim rupama u školskom dvorištu? Uz pomoć svojih magičnih životinja, moraće da reše misterioznu zagonetku i da nauče ono što je zaista važno: timski rad.

"Bob Marli: One love" film je o jednom o najpoznatijih rege muzičara. Ovo je priča o prevazilaženju nevolja i putovanju koje je stajalo iza Marlijeve revolucionarne muzike. Film je stvoren u saradnji sa porodicom Marli. Kingsli Ben-Adir tumači lik legendarnog muzičara, a Lašana Linč njegovu ženu Ritu.

„Sunce mamino“ domaći je film reditelja Koste Đorđevića. U pitanju je topla, tinejdžerska i porodična crna komedija, koja govori o odrastanju, o složenim emotivnim odnosima, o porodičnim vezama.

„Sunce mamino“ je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboleva, leči i sve nas pokreće.

Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno ‘vozi’, gotovo do opsednutosti, želja je da smuva Anu.

U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa, organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

Kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu, Beograd je nemi svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka, ali u predstojećem ostvarenju Koste Đorđevića prikazano je i neko novo, malo poznato lice grada. Beograd deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište, piše Dan u Beogradu.

Film je imao svetsku premijeru na filmskom festivalu u Talinu.

"Madam Web" film je koji prati kako se mlada bolničarka na Menhetnu Kasandra Veb (Dakota Džonson) suočava sa otkrićima o svojoj prošlosti. Sa svojim novostečenim moćima, ona okuplja tim sa tri mlade žene predodređene za moćnu budućnost. Ako uspeju da prežive smrtonosnu sadašnjost u kojoj ih vreba misteriozni zločinac.

Rediteljka filma Madam Veb je proslavljena S.Dž.Klarkson koja je radila na hit serijama kao što su Succession, Jessica Jones, Dexter i Dr. House, a ovo joj je filmski debi. Na scenariju je radila zajedno sa Kler Parker (producentkinja serija Život na Marsu i MI-5).

Više o filmu pročitajte na LINKU.

Ulaznice se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu po ceni od 250 dinara.

Radno vreme Biletarnice u subotu, 17. februrara, biće od 15 do 20.30 časova, a u nedelju, 18. februara, od 15 do 20 časova.