Politika

Raspao se pokret Mi – glas iz naroda: Nestorović napustio udruženje koje je osnovao

FOTO: Youtube/Screenshot
Branimir Nestorović

FOTO: Youtube/Screenshot Branimir Nestorović

U toku procesa preobražaja pokreta Mi – glas iz naroda došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, i dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče, 20. februara 2024. godine, demonstrativno napustili pokret, objavljeno je u saopštenju na sajtu ovog pokreta.

„U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret, a za njim i Aleksandar Pavić“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača – Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.

Prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju, zaključuje se.

Drugim rečima, kako tvrde u saopštenju, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i „rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu“.

„Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta. Ovim povodom, sutra, 22.02.24. u 13 časova u Medija Centru biće održana konferencija za štampu Pokreta“, stoji u saopštenju.

Podsetimo, nastupajući kao grupa građana na izborima 17. decembra, ovaj pokret je ostvario uspeh, osvojivši 13 poslaničkih mandata u parlamentu Srbije, kao i šest odborničkih u Skupštini Beograda, zahvaljujući čemu su postali jezičak na vagi između vlasti i opozicije kada je u pitanju formirarnje beogradske vlasti.