Muzika

Nađa: Osamnaest godina, pevačica i muzičarka

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Nadja je mlada pop pevačica sa anđeoskim glasom i izuzetnom zrelošću za svoje godine. Prvi put se predstavila javnosti na srpskom takmičenju "Pesma za Evroviziju 2023", gde je trijumfovala u prvom polufinalu i osvojila treće mesto u finalu.

Tada sedamnaestogodišnja Nadja privukla je veliku pažnju svojom autentičnošću i samouverenošću na sceni, izvanrednim vokalnim sposobnostima i emotivnim izvođenjem pesme "Moj prvi ožiljak na duši". Pesmu su iskomponvali renomirana srpska kompozitorka Kristina Kovač i britanski producent Tim Gosden, a njen nastup izazvao je duboke emocije kod publike i medija. Nadja ove godine završava Srednju Muzičku školu i ima planve da nastavi svoje obrazovanje na Muzičkoj akademiji.

Novi singl- ,,Oduvek mi nedostaješ''

Za najnoviji singl, koji je već dostupan slušaocima na svim digitalnim platformama, ponovo je zaslužan isti autorski dvojac, Kovač i Gosden. Ovaj put, Nadja se bavi univerzalnom temom neuzvraćene ljubavi prema nekome ko je prisutan u našim svakodnevnim životima, ali sa kim zapravo nikada nismo razmenili ni reč. Kroz pesmu, ona opisuje kako svakodnevno viđanje te osobe izaziva niz maštarija o zajedničkoj budućnosti, preplićući sanjarenja sa stvarnošću na način koji odjekuje nevinost i nepatvorenu iskrenost mladalačkog srca. Uz bogatu dinamiku i emotivnu snagu koja karakteriše njen vokal, Nadja uspeva da prenese sve slojeve osećanja - od nežne čežnje do bujice emocija koje preplavljuju. Impresivna sigurnost sa kojom plovi kroz svoju intimnu interpretaciju siguran je znak da ćemo Nadju uskoro slušati širom regiona, i da je tu da ostane.