Kultura

Šta možete pogledati u Bioskopu ovog vikenda?

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Ovog vikenda u Bioskopu Centra za kulturu Požarevac prikazivaće se sedam filmova. Ponovo se na repertoaru našao i film „Nedelja“.

Film „Nedelja“ prikazivaće se u nedelju, 25. februara u 17.45 časova.

Film "Nedelja" prikazuje život Džeja Ramadanovskog od najranije mladosti, pa sve do velikog uspeha koji je ostvario, od 1976. do 1992. godine.

Ulogu Džeja kao deteta tumačio je Alen Selimi, a ulogu odraslog Džeja tumačio je Husein Alijević Husa. Obojica se prvi put pojavljuju na filmu.

Glumačku ekipu, pored njih, čine i Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Maša Đorđević i dr.

Iako nije imao lako detinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspeo da zauzme svoje mesto na muzičkoj sceni.

Reditelj filma je Nemanja Ćeranić.

Osim ovoga, možete pogledati i sledeće filmove:

  • „Družina iz džungle 2: Svetska turneja“ ⎯ 23. i 24. februar u 16 časova;
  • "Buntovnica" ⎯ 23. februar u 18 časova;
  • "Samo tri dana" ⎯ 23. februar u 20 časova;
  • "Lisa Frankenštajn" ⎯ 24. februar  u 18 časova i 25. februar u 20 časova;
  • "Trka za slavom: Audi protiv Lanče" ⎯ 24. februar u 19.45 časova i
  • “Ubica demona: Hašira obuka” – 25. februar u 16 časova.

Film „Družina iz džungle 2: Svetska turneja“ nastavak je filma iz 2017. godine. U pitanju je sinhronizovani animirani film. Manje od mesec dana pre kišne sezone, počela je trka sa vremenom. Od Severnog pola do Dalekog istoka, prelazeći planine, pustinje i okeane, junaci filma će morati da pretražuju svet daleko od svoje omiljene džungle u potrazi za protivotrovom.

Film “Buntovnica” je živopisna komedija o ocu i ćerki, koja prati priču dvanaestogodišnje snalažljive devojčice Džordžije. Nakon smrti svoje majke, ona tajno živi sama u svom stanu, u radničkom predgrađu Londona. Zajedno sa prijateljem Alijem novac zarađuje krađom bicikala, a socijalne radnike drži na distanci pretvarajući se da živi sa svojim ujakom.

Niotkuda, pojavljuje se njen do tada nepoznat otac, ubeđujući Džordžiju da mora da se suoči sa stvarnošću. Nezainteresovana za ovu iznenda novu roditeljsku figuru, devojčica se tvrdoglavo opire njegovim savetima. Dok se prilagođavaju novim okolnostima, shvataju da oboje imaju još mnogo toga da nauče.

Film rediteljke Šarlot Rigan osvojio je nagradu na Sandens festivalu.

Glavnu ulogu tumači  Haris Dikinson, a na filmu debituje četrnaestogodišnja Lola Kembel.

Film “Samo tri dana” je akciona komedija koja prati nespretnog, ali dobronamernog policajca Rajena, koji otkriva da je njegovu baku, rijaliti zvezdu, kidnapovao meksički narko kartel koji mu daje samo 3 dana da obezbedi nemogući otkup za nju. Uz podršku svog lojalnog tima ovaj neverovatni heroj će krenuti u ludu misiju obilaska sveta kako bi je spasio.

Lokacije na kojima je fim snimljen nalaze na tri kontinenta.

Film “Lisa Frankenštajn” prati priču o neshvaćenoj tinejdžerki i njenoj srednjoškolskoj simpatiji, koja je sasvim slučajno zgodni leš. Posle niza užasnih okolnosti koje ga vraćaju u život, njih dvoje kreću na ubilačku misiju, kako bi pronašli ljubav, sreću… i nekoliko delova tela koji nedostaju, usput.

Ovo je prvi dugometražni film Zelde Vilijams, ćerke Robina Vilijamsa.

Scenario potpisuje Dijablo Kodi, dobitnica Oskara.

Film “Trka za slavom: Audi protiv Lanče” je italijansko-engleski film reditelja Stefana Mordinija, rađen po istinitoj priči o borbi između dva automobilska diva tokom Svetskog prvenstva u reliju 1983. godine.

To je bilo vreme čuvene Grupe B, kada je Audi razvio model „Quattro“ sa pogonom na sva četiri točka i bio je rival koga su svi želeli da pobede. Lanča je, međutim, stupila na scenu s modelom „037“, naslednikom legendarnog „Stratosa“, zadržavajući pritom zadnji pogon.

Uprkos prednostima modela „Quattro“, dramatična je sezona pripala Lanči, jer je njen sportski automobil bio sigurniji na određenim stazama, pri čemu su značajnu ulogu odigrali i sitni trikovi italijanskog tima.

“Ubica demona: Hašira obuka”  animirani film zasnovan na jednom od najpopularnijih manga serijala svih vremena. U pitanju su stripovi Kojoharua Gotogea objavljeni u okviru SHUEISHA JUMP COMICS-a. Serijal se sastoji od 23 tomova, a do sada je prodato više od 150 miliona primerka širom sveta, uključujući digitalne verzije. Više o filmu pročitajte na LINKU.

Cene ulaznice iznose 250 dinara, osim za film “Nedelja”, za koji je ulaznica 300 dinara.

Karte se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu. Biletarnica će danas raditi do 20 časova.  U petak, 23. februara, njeno radno vreme biće od 8 do 20 časova. U subotu, 24. februara, radiće od 15 do 19.45, a u nedelju, 25. februara, od 15 do 20 časova.